Sælg boligen om vinteren, mens andre tøver

Foråret er højsæson for at sætte til boligen til salg, men faktisk er vinteren et rigtig godt tidspunkt at sælge boliger på eller gøre overvejelser om tilbygning, vurderer Nybolig.

Når bøgen springer ud, springer mange boligejere også ud som sælgere. Foråret er nemlig det tidspunkt på året, hvor flest beslutter sig for at sætte deres bolig til salg. Har du planer om at sælge din bolig, kan du med fordel vælge andre tider på året, vurderer ejendomsmæglerkæden Nybolig.

Ifølge tal fra Boligsiden er udbuddet af boliger lavest fra december til februar.

-De fleste har ide om, at boligmarkedet fryser om vinteren, men faktisk er de kolde måneder og især juleferien og januar de tidspunkter på året, hvor boligudbuddet er lavest, og der er dermed et åbent vindue for at sælge sin bolig, forklarer Nyboligs direktør, Peter J. Mattsen.

Ikke afgørende at haven står i fuld flor
Ifølge ham er det nemlig ikke en altafgørende faktor for et boligsalg, at haven står i fuld flor og fuglene pipper. 

-I de kolde og mørke måneder har folk faktisk tid til at gå på boligjagt, og de fleste behøver ikke en lun forårsdag for at få et godt indtryk af en bolig. Hvis man kan se kvaliteterne af en bolig i den mørke tid, så kan man godt have en forventning om, at den er endnu mere attraktiv, når dagene bliver lysere og alt er grønt, siger Peter J. Mattsen.

Han foreslår også at bruge den mørke tid til andre boligovervejelser.

-Hvis der opstår et flyttebehov, måske fordi pladsen er blevet for trang, kan man også overveje at blive boende og udvide sin bolig. Her kan en ejendomsmægler med fordel inddrages, så man kan få et godt overblik over mulighederne, da mægleren kan vurdere, om huset kan udvides og, om det i så fald er en holdbar investering, siger Peter J. Mattsen.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.