Sløj start på boligmarkedet

20. april - 2016

Stimen af positive første kvartaler på boligmarkedet blev brudt her i 2016 efter fire år med konstante stigninger. Det viser nye salgstal fra Nybolig for første kvartal. Men troen på et stærkt 2016 lever stadig blandt kædens mæglere.

Målt på antallet af solgte lejligheder, villaer og fritidshuse hos Nybolig er 2016 startet sløjt i forhold til de sidste fire år, hvor hvert år er startet bedre end det forrige. Det står klart, efter at Nybolig har gjort sine samlede boligsalg for første kvartal op.

-Det er klart, at man godt kunne have ønsket sig en bedre start på året, når vi nu kan konstatere, at stimen er brudt, men det er trods alt ikke alarmerende. Sammenlignet med fx 2013, er 2016 startet 22 pct. bedre, mens det sammenlignet 2015 til i år er faldet med små 6 pct., siger presseansvarlig hos Nybolig Thomas Hovgaard.

Ifølge Nybolig er der to oplagte forklaringer på, at stimen er brudt.

-For det første er det blevet et krav, at køber i dag skal stille med 5 pct. af købesummen selv, og det kan man jo sagtens forestille sig udsætter i hvert fald nogle handler, og for det andet er antallet af nye boliger, der bliver sat til salg, også faldet det sidste års tid, forklarer Thomas Hovgaard.

Ingen grund til pessimisme

Selvom året er startet knap så godt som året før, er optimismen stadig stærk hos Nybolig-mæglerne.

-Vi lavede en konjunkturmåling blandt vores mæglere for en måned siden, og i den forventede de fleste af vores mæglere, at 2016 vil blive et godt år med mere salg, kortere liggetider og mindre og færre afslag, så vi er overbevidste om, at første kvartal bare er et lille bump på vejen, siger Thomas Hovgaard.