Studiestarten får 18.000 unge til at flytte

Hver sommer får tusindvis af unge mænd og kvinder besked på, om de er blevet optaget på deres drømmestudie, når landets videregående uddannelser sender optagelsesbreve ud i juli og august. I 2020 flyttede 18.000 studerende i forbindelse med deres studiestart.

I det øjeblik hvor pladsen på et af Danmarks universiteter, erhvervsakademier eller professionsskoler er sikret, går jagten på den perfekte studiebolig i gang for tusindvis af unge danskere.

Og i 2020 fik det hele 18.000 danskere til at pakke børneværelset i flyttekasser og sætte kurs mod en ny tilværelse som studerende. Det svarer til godt 30 pct. af alle studerende, der startede på en videregående uddannelse sidste år. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Nybolig har analyseret.

-For en god del af danske unge sætter optagelsen på en videregående uddannelse gang i flytteplanerne. Når de unge får papir på deres optag, starter planlægningen af studietiden, og her er især billige lejelejligheder i fornuftig afstand til uddannelsesstedet i høj kurs, siger pressechef i Nybolig, Alexander Falck Winther.

Mere end hver tredje flytter over 50 kilometer
Af de i alt 18.000 studerende, der flyttede i forbindelse med deres studieoptag sidste år, flyttede knap 6.900 mere end 50 kilometer tættere på deres studie, viser tallene fra Danmarks Statistik. Det svarer til 38 pct. af alle flytninger foretaget af studerende det år.

Den næststørste gruppe af unge flyttede mellem 11-50 kilometer efter at være blevet optaget på deres drømmestudie. Det gjorde cirka 2.700 studerende svarende til 15 pct.

-Det er især de unge, der bliver optaget på landets universiteter, som må flytte langt for studiet. Store universiteter såsom Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet står hvert år for en væsentlig del af optagene. Her kommer de studerende fra et stort opland, hvilket betyder, at mange unge ofte må flytte over længere afstande, hvis hverdagen skal hænge sammen, siger Alexander Falck Winther.

Note: For at en flytning tælles med som en studieflytning, skal den flyttende person være startet på en videregående uddannelse og være flyttet i perioden fra 1. august 2020 til 31. oktober 2020.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.