Unge boligejere har størst frygt for faldende boligpriser

Danske boligejere har kunnet gnide sig i hænderne over den himmelflugt, som boligpriserne har været på de sidste par år. Men ved overgangen fra 2018 til 2019 tog salgspriserne for første gang et mere markant dyk – for derefter igen at bevæge sig opad. Det viser tal fra Boligsiden.

Danskerne er generelt optagede af boligmarkedet og huspriser. Men alligevel ses der et mønster i, hvilken aldersgruppe frygten for faldende boligpriser fylder mest hos. Således svarer 31,8 pct. af boligejere i alderen 18-29 år, at de bekymrer sig om faldende boligpriser. 22,1% svarer ”i høj grad”, mens 9,7 pct. svarer ”i meget høj grad”.

Det fremgår af en ny Epinion-undersøgelse, hvor Nybolig har spurgt danske boligejere, hvad der optager dem mest.

Boligkøb gør unge årvågne
Flest unge mellem 18-29 år svarer i undersøgelsen, at de frygter faldende boligpriser. Ifølge Nyboligs direktør Peter J. Mattsen stemmer det godt overens med tankesættet hos mange førstegangskøbere.

-Boligejere i aldersgruppen 18-29 år udgør unge, som oftest er nye på boligmarkedet. De er traditionelt mest påpasselige og årvågne omkring prisudviklingen. I den alder er købet af en bolig den klart største investering, de har gjort i deres liv, siger Peter J. Mattsen.

Skiftende prioriteter
Mens de unge altså er optaget af faldende boligpriser, tegner der sig et andet billede for boligejere i den mere etablerede alder, hvor livssituation og job er under kontrol. Til sammenligning svarer kun 15,3 pct. af 40-49-årige, at de i høj eller meget høj grad frygter faldende huspriser.

Ser vi videre på boligejere i alderen 60-69 år, ses igen en større bevidstgørelse om boligpriserne niveau. Her svarer 26,3 pct. at de i høj eller meget høj grad frygter faldende boligprisen.

-Det er ganske forventeligt, at boligejere har skiftende fokus på værdien af boligen alt efter deres alder. Når man er nyuddannet og stifter familie, fylder bolig og økonomi meget. Men i takt med at man bliver ældre og lønniveauet stiger, oplever mange boligejere, at der kommer mere ro på. Frem mod pensionsalderen bliver husprisen igen et emne, da man vil sikre de bedste vilkår for pensionen, afslutter Peter J. Mattsen.
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.