Unge boligejere har tilbygning på hjernen

Det er især unge boligejere, der pønser på at få lavet en tilbygning på boligen eller et større renoveringsprojekt. Næsten hver fjerde i alderen 18-29 år har planer om ændringer som disse inden for det næste år. Det viser nye tal, som Epinion har lavet for ejendomsmæglerkæden Nybolig. 

Tanken om at give boligen en friskt pust eller udbygge med en tilbygning af fx udestue rumsterer især blandt de unge danske boligejere. Det viser dugfriske tal fra Epinion, foretaget for ejendomsmæglerkæden Nybolig.

Her svarer 23,5 pct. af unge i alderen 18-29 år, at de har planer om et større renoveringsprojekt eller tilbygning til boligen inden for det næste år.

Kommunikationschef i Nybolig, Thomas Hovgaard, glæder sig over, at særligt så mange unge har en åben tilgang til byggeprojekter på boligen.

-Det er positivt, at så mange unge boligejere ser muligheder frem for begrænsninger, når de begiver sig ud på boligjagt, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef for Nybolig.

Lysten følger livsfaser
Interessen og lysten til tilbygninger svinger gennem de forskellige aldersgrupper. Således viser tallene fra Epinion, at 16,4 pct. af boligejere i alderen 30-39 år overvejer renovering eller tilbygning. I alderen 40-49 år stiger andelen til 20,5 pct. Herefter falder interessen gradvist fra 16,1 pct. blandt boligejere i alderen 50-59 år til 8,5 i alderen 60-69 år og 4,1 pct. for boligejere over 70 år.

-Aldersfordelingen og interessen for boligprojekter følger meget fint de forskellige livsfaser, man kommer igennem som boligejer. En del førstegangskøbere foretager større eller mindre tilpasninger af deres hus i forlængelse af overtagelsen. Så fylder familien gradvist mere, og når børnene bliver ældre og måske har brug for mere plads og eventuelt deres egen afdeling, er der igen plads til at tænke tilbygning, siger Thomas Hovgaard.

Indlæser...
Nye boligskatter i 2024 - prøv vores skatteberegner og se, hvad de betyder for dig. Prøv her
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.