Salg af sommerhus

Overvejer du at skille dig af med dit sommerhus? Så skal du være opmærksom på reglerne for beskatning af en eventuel fortjeneste ved salget. Vi kan hjælpe dig med at få overblikket og komme godt videre.  

Hvis du vil sælge dit sommerhus, er det godt at få en realistisk salgsvurdering af en mægler. Nybolig har et landsdækkende netværk af forretninger, og vores mæglere kender sommerhusområderne i Danmark. Derfor ved vi, hvad der skal til for at sælge dit sommerhus.  

Skal du betale skat af salget?

Når du sælger dit sommerhus, vil fortjenesten være skattefri, hvis sommerhuset har været brugt af dig eller personer i din husstand i en del af eller hele den periode, hvor du har ejet sommerhuset. Der gælder dog særregler, hvis grunden er større end 1.400 kvadratmeter.  

Vi hjælper dig gerne med få overblik over, hvad der gælder i dit tilfælde.  

Kontakt din lokale Nybolig-mægler 

Skal du sælge en sommerhusgrund?

Ved salg af en sommerhusgrund, skal du betale skat af det eventuelle afkast, handlen måtte indbringe. Står du tilbage et eventuelt tab, kan det trækkes fra i ’skattepligtig fortjeneste på salg af fast ejendom’. 

Er du usikker på, om kravet om privat benyttelse er opfyldt i dit tilfælde, kan du bede SKAT vurdere, om dit sommerhus kan sælges uden beskatning af fortjenesten. SKAT’s svar er i det tilfælde bindende.  

Vi kan hjælpe dig med at kontakte SKAT og finde ud af, hvad der gælder i dit tilfælde. 

Udlejning af sommerhus 

Det kan også være, at du primært benytter dit sommerhus i få uger af sommerhalvåret men omvendt ikke har lyst til at sælge sommerhuset netop nu. I det tilfælde kan du også overveje at udleje sommerhuset. Det kan gøre det billigere at eje sommerhuset og måske ligefrem være et bidrag til den samlede privatøkonomi. Her gælder dog en række regler for SKAT. 

Ønsker du at vide mere?  

Ønsker du at vide mere?   

Du kan også gå på opdagelse i Mit Liv-universet på Nyboligs hjemmeside. Her kan du blive klogere på køb og salg af sommerhus.  

Gå på opdagelse i Mit Liv 

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.