Visuel tilstandsrapport

Hvad end du skal købe eller sælge bolig, er tilstandsrapporten et vigtigt dokument i handelsprocessen. En tilstandsrapport er en oversigt over boligens fysiske tilstand, og den udformes af en beskikket bygningssagkyndig, der gennemgår den bolig, som sælger ønsker solgt.  

Den bygningssagkyndige er hverken købers eller sælgers repræsentant. Rapporten fra den sagkyndige er en objektiv gennemgang af boligens nuværende fejl eller potentielle skader på længere sigt. 

Frem til 2020 var tilstandsrapporten let at huske på sit system af K1, K2, og K3’ere, der fungerede som en gradvis skala for fejl, skader eller bemærkninger til boligen.   

Men 1. oktober 2020 skiftede Sikkerhedsstyrelsen til et nyt klassificeringssystem, der i stedet er baseret på farvekoder.  

Det betyder, at tilstandsrapporten fremover kan indeholder tre former for markering. I den nye tilstandsrapport skal skader, der kræver øjeblikkelig udbedring, markeres med rødt. Alvorlige skader, der bør udbedres, men som kan vente nogle år, markeres med gult. Skader af mindre karakter markeres med gråt. Endeligt skal skader, der kræver nærmere inspektion, markeres med sort.  

Læs mere om den nye tilstandsrapport 

Hos Nybolig kan du via vores samarbejdspartnere bestille en visuel tilstandsrapport, der dokumenterer eventuelle skader på boligen med billeder. På den måde bliver det lettere for en potentiel køber at overskue skadernes omfang og vurdere hvad det kræver at udbedre dem. 

Som sælger giver du en potentiel køber ekstra tryghed og et grundigt indblik i boligen med en tilstandsrapport. Den gør det nemmere for køber at kende boligens tilstand og forstå, hvilke potentielle skader, der skal udbedres. 

Vil du vide mere om den visuelle tilstandsrapport? 

Kontakt din lokale Nybolig mægler

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.