Andelsbolig Vesterbro

I 1870’erne begyndte man at fjerne de københavnske fæstningsvolde og udvide bebyggelsen. I løbet af kort tid begyndte de første boligejendomme at skyde frem på Vesterbro og byområdet begyndte at tage form og fart. Bydelen lever højt på sin mangfoldighed og hvem ved – måske finder du din andelsbolig på Vesterbro? Bydelen blev hurtigt kendt for sin rustikke charme og multikulturelle områder. Det var især et område, hvor folk fra andre dele af landet eller fra udlandet, kom for at arbejde i København. Vesterbros inddeling tog udgangspunkt i Vesterbrogade, hvor de rigeste boede og blev fattigere, jo længere man kom ud mod Søndre Boulevard. Andelsboliger på Vesterbro findes derfor i mange størrelser, hvor de større især befinder sig nær Vesterbrogade.

Andelslejlighed Vesterbro – Kultur, historie og charme

Omkring år 1900 boede der dobbelt så mange mennesker på Vesterbro, som der gør i dag. Der var utallige sidehuse og baghuse inde i gårdene og ofte var der op til flere baghuse ved siden af hinanden. Det skabte ganske vist et noget dårligt klima med ringe luft og sollys, men Vesterbro-ånden blev født. En ånd, der er baseret på hjælpsomhed og nabokærlighed. Sidehusene og baghusene blev først revet ned for ca. 50 år siden og herefter blev der opført græsplæner, legepladser og træer i gårdene. Det betyder, at andelsboligerne på Vesterbro har fået mere lys og luft en tidligere og dermed egner sig perfekt til alle familiestørrelser. En andelsbolig på Vesterbro er derfor noget, der både kan bruges af alt fra den studerende til den glade børnefamilie. Vesterbro byder på både historiske bygninger og områder og har kulturtilbud for enhver smag. Her er alt fra Tivoli, Cirkusbygningen og Palads-biografen til Carlsberg-siloen, Sorte Hest, Vega, Halmtorvet, Kødbyen og meget mere.

Andelsbolig på Vesterbro – En oplevelse

Andelsboliger på Vesterbro er i høj kurs og med rette. Området har mistet sit rygte som værende et ”snusket” sted med stor fattigdom, prostitution og stofmisbrugere til værende mekka for gastronomiske oplevelser i verdensklasse, shopping-områder og kulturelle eventyr. Vigtigst af alt, så er den oprindelige Vesterbro-ånd ikke forsvundet og man kan stadig få udvidet sin horisont efter en tur på Istedgade, hvor skæve butikker og personligheder har sin gang – ligesom i de gode, gamle dage.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.