Lejlighed – Aars

Aars er en lille by i Nordjylland med 8.301 indbyggere (2018). Byen, der også kaldes Kimbrernes by, hører til Region Nordjylland og ligger centralt i det nordjyske som den største by i Vesthimmerland Kommune 43 km sydvest for Aalborg og 44 km nord for Viborg. Aars er den 76 største by i Danmark næstefter Ribe og byder på en spændende historie som en tidligere stationsby, der opstod i 1300-tallet. Med en lejlighed i Aars er du derfor tæt på både historie, handel og erhverv i Aars og de store omkringliggende byer.

Aars byder desuden på en lang historie og spændende kultur, som du kan opleve i byens gadebillede, der er præget af spændende skulpturer og bygningsværker opført af billedkunstneren, Per Kirkeby. Herudover bærer Aars også præg af områdets mange uddannelses- og kulturfunktioner, der gør byen til et aktivt centrum for dannelse, uddannelse, kunst og musikkultur. Der er derfor rig mulighed for at opleve byens kulturhistoriske- og kunstneriske oplevelser helt tæt på med en lejlighed i Aars by.

Hvis du er på udkig efter et nyt sted at bo, kan du med rette tage et kig på vores oversigt over lejligheder til salg i Aars, der giver dig et godt overblik over den aktuelle boligsituation i den nordjyske by, Aars.

Lejligheder i Aars – En historisk stationsby

Aars’ historie strækker sig helt tilbage til 1300-tallet, hvor byens navn blev nævnt for første gang. Navnet ”Aars” optrådte helt præcist den 5. maj 1394 i formen Arsoghæreth, som stammede fra det oldnorske ord árr eller ármadr eller på oldengelsk ar, der på dansk betyder kongens ombudsmand eller jarl.

I 1682 bestod Aars landsby af 6 gårde og 4 huse med tilhørende jord. Her blev der dyrket hårdt korn, også kaldt hartkorn, på 8 tønder land, der udgjorde byens samlede dyrkede areal. Aars udviklede sig herefter til en kendt stationsby grundet indvielsen af statsbanestationen i 1893 på Himmerlandsbanerne fra Hobro/Viborg via Aalestrup til nabobyen, Løgstør. Det gjorde Aars Himmerland til jernbaneknudepunktet i det nordjyske område, hvor også Aalborg-Hvalpsund Jernbane fik sin endestation. Godstrafikken Viborg-Løgstør havde også sit ekspeditonssted i Aars, men det ophørte allerede i 1999. I dag er stationen revet ned, og det tidligere stationsterræn fungerer nu som butikstorv i byens midte. Udenfor det tidligere stationsterræn er banetracéet dog bevaret i alle de fire retninger, som godstogene kørte tilbage i tiden. Der er derfor stadig rig mulighed for at opleve dele af den tidligere stationsby med en lejlighed i Aars.

Med en bolig i Aars er du tæt på kultur og historie

Hvis du ønsker at opleve lidt af byens lokale attraktioner, kan du med rette besøge Aars Golfklub, der byder på en flot og velplejet 18 huls bane samt en 9 huls Pay & Play bane. Golfklubbens beliggenhed befinder sig i naturskønne omgivelser med åbne landskaber, små skovstykker, søer og grønne områder. Du kan også opleve Vesthimmerlands historiske museum fra 1935, det kunsthistoriske Himmerlands Kunstmuseum fra 1980 og Dansk Nutidsmuseum, hvis du er interesseret i både kunst og historie. Her finder du nemlig arkæologiske fund og nutidig kunst, som bærer præg af byens historie. I byens hyggelige og charmerende gadebillede finder du også spændende skulpturer og bygningsværker opført af Per Kirkeby, der gør Aars til en vigtig kulturfunktion.
Har du derimod brug for en oplevelse til vands, kan du besøge Aars Svømmehal & Friluftsbad. Her kan du blandt andet tage en daglig dukkert om morgenen inden arbejde eller besøge friluftsbadet på de varme sommerdage. Der er derfor oplevelser for både store og små hele året rundt med en bolig i Aars.

I Aars finder du også to folkeskoler, et gymnasium, HF, VUC og et idrætscenter, der benyttes af 8 idrætsklubber. Erhvervsskolerne Aars er blandt andet Himmerlands største uddannelsescenter med mere end 1200 studerende. Aars by er derfor en byg rig på uddannelsesmuligheder, så hvis du vælger at bosætte dig i en lejlighed i Aars, er du garanteret en børne- og familievenlig by med plads til dannelse og udvikling.

Lejligheder i Aars – Vi hjælper dig med at finde din bolig

Hos Nybolig hjælper vi med at gøre drømme til virkelighed. Vi kan bl.a. hjælpe dig med at realisere dine boligdrømme om en lejlighed i Aars, der er en by fuld af oplevelser – kulturelle såvel som historiske.
Hvis du er interesseret i en lejlighed i Aars, så kontakt din lokale Nybolig. Vi hjælper dig i hus med den rette lejlighed i Aars, der passer til dine ønsker, boligbehov og økonomiske situation.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.