Side 1 af 7

Vejle – Ejerlejlighed

Vejle er en af de større byer i Sydjylland og er med sine 55.876 indbyggere (2017) Danmarks niendestørste by. Bynavnet stammer fra det olddanske ord ”wæthel” og betyder vadested. Vejle ligger heraf i et vådområde, der i vikingetiden kunne krydses af den historiske Ravningbro.
Netop den historiske del af byens historie, kombineret med de moderne byggerier og tiltag, gør at lejlighederne i Vejle er i yderst attraktive.

Vejle er kendt for sin arkitektoniske mangfoldighed, hvor flere af landets førende arkitekter gebærder sig og lader fantastiske bygninger opføre side om side med historiske og charmerende bygninger. Med en ejerlejlighed i Vejle er du sikret en kombination af arkitektur og kultur samt historie, natur og pulserende byliv lige for dine fødder.

Vejle – Historie, natur og kultur samlet i én

Vejle er en gammel by og bliver nævnt for første gang i 1256 i forbindelse med et stort kirkemøde i byen men har inden da været yderst velfungerende helt tilbage til vikingetiden.

Byen ligger i den inderste del af Vejle Fjord, hvor Grejsdalen og Vejle Ådal møder hinanden. Med fjordens stejle skrænter på begge sider, fremstår byen som en hyggelig, lille oase. Netop de største højder på skrænterne, omkring Munkebjerg, er kendt som stedet, hvor bøgen springer ud først og dermed varsler forårets komme i Danmark.

Den centrale del af Vejle blev grundlagt omkring Grejs Å og Vejle Å og gadenavnene illustrerer fint, hvordan byen er opbygget og udviklet. Med Torvegade, Nørregade, Søndergade og Vestergade har byen fået sit udspring fra fjorden og dermed bredt sig ud over de nærliggende bakker. Derfor finder du mange forskellige lejligheder i Vejle, der alle har forskellige stilarter og inspirationskilder.

Med sin historiske opbygning har byen udviklet sig til at tage hånd om de historiske bygninger og områder samtidig med at nyskabende og innovativ arkitektur kan blomstre. Oplev eksempelvis Bølgen, Vejles Havnefront, De Fem Søstre og meget mere.
Dertil kan du opleve de historiske elementer som Sct. Nicolai Kirke, Den Smidtske Gård, Vejle Rådhus og meget mere.

Den omkringliggende natur i Vejle er ligeledes fantastisk, hvor du blandt andet kan opleve Vejle Fjord, tage på vandretur blandt de mere end 30 forskellige vandrestier eller besøge Haraldskær Skov, Munkebjergskoven eller Nørreskoven og Dyrehaven.

Vejle – Et motto, der kan mærkes

Når du er i Vejle midtby, vil du opleve en gennemgående ro og fællesskabsfølelse. Byens motto er tilmed ”Fællesskab forpligter” og det kan især mærkes, hvor folk giver sig tid til at snakke med- og hjælpe hinanden.

Med en ejerlejlighed i Vejle er du tæt på et dejligt byliv, fantastisk natur, moderne arkitektur og historiske bygninger. En uforlignelig kombination, til dig, der ønsker det bedste af det bedste.

Hvis du går rundt med drømmen om en lejlighed i Vejle, kan du med rette tage kontakt til din nærmeste Nybolig og vi vil gøre alt for at hjælpe dig med boligsøgningen.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.