Side 1 af 5

Hus - Aalborg

Aalborg er Nordjyllands største by og samtidig den fjerdestørste by i Danmark. Med sine ca. 114.000 indbyggere (2017) byder Aalborg sine indbyggere på et væld af muligheder og oplevelser.
Byen oplever en fantastisk kombination af både ældre arkitektur og nybyggerier, hvor de sammen giver et formidabelt billede af både historie, nutid og fremtid. Dertil kommer et stort udvalg af grønne områder såsom Østre Anlæg og Karolinelund, der sikrer muligheden for stilhed og skøn natur lige om hjørnet. Med et hus i Aalborg er du både tæt på bylivets fantastiske energi og naturens skønne ro og orden.

Bolig i Aalborg – Oplev og nyd Aalborg

Aalborg er en by, der har noget for enhver smag. Med et hus i Aalborg er du sikker på en placering, hvor du på gåben kan nå både kunst, kultur og natur.

Af de kunst- og kulturrige elementer i Aalborg kan du med rette besøge Aalborg Kongres & Kultur Center, tage en tur på kunstmuseet KUNSTEN eller opleve det topmoderne og fantastiske idrætscenter, Gigantium.

Men især naturen omkring Aalborg er helt unik og du kan på blot få minutter opleve adskillige naturrige områder. Oplev eksempelvis Østerådalen, der er i sig selv er en fantastisk oplevelse. Via små, afmærkede vandrestier bliver du ført rundt til utallige, skønne steder i området. Østerådalen byder på 100 hektar med eventyragtig natur hvor du kan bruge adskillige timer i vådområder og opleve frøer, mosegrise og småfisk. En fantastisk destination til familiehygge, en tur med vennerne eller alene, hvis du har brug for ro og fred. 

Aalborg byder derudover også på en formidabel tur over limfjordsøen til den skønne ø, Egholm. Egholm byder på 605 hektar af alt fra agerbrug til spændende blomsterrig natur og dyreliv.

Hvis du er på udkig efter shoppingmuligheder og gode indkøb, så kan du tage en tur gennem Algade, der er Aalborgs gamle hovedgade. Algade kan spores tilbage til 1000-tallet og byder på dejlige og charmerende shoppingmuligheder. Gaden byder blandt andet på et væld af specialbutikker og stormagasinet Salling bringer ekstra liv og energi til området.

 

Aalborg – En by med historie og fremtid

Aalborg blev fra midten af 1800-tallet ændret markant, da pontonbroen og jernbanen blev anlagt. Mange af åerne i byen blev overdækket og industrien tog for alvor fat. Især byens midte tog form og Aalborg, som vi kender den i dag, blev skabt.

Historiske set kan Aalborg spores tilbage til 1000-tallet da vikingerne første gang slog sig ned i det, der i dag er kendt som shoppinggaden, Algade.

Netop kernen i Aalborg ligger på et system af lerbanker mellem Lilleå og Vesterå og den gamle bydel bærer stadig præg af gamle gadeforløb med øst-vest-gående gader.

I dag er Aalborg kendt som en utrolig vigtig handelsby, hvor byen især udmærker sig inden for service og industri. Byen har gennemgået en markant udvikling og fra at have været kendt som en by med fokus på sværindustri, beskæftiger uddannelse- og servicesektoren mere end 60% af arbejdsstyrken i dag.

Af store de helt store virksomheder med tilknytning til Aalborg kan Aalborg Industries, Aalborg Portland eller Eternitfabrikken, hvilket er stjerneeksempler på byen industrielle stolthed.

Med et hus i Aalborg er du nær den perfekte kombination af historiske elementer, bydele med ny og gammel arkitektur samt naturens ro og harmoni.

Hvis du har lyst til at bosætte dig i en af Danmarks største og smukkeste byer, som både indeholder historie, natur, kultur og en lovende fremtid, så se blot videre på siden her. Her finder du alle aktuelle huse til salg i Aalborg.
Kontakt din lokale Nybolig og vi vil hjælpe dig med boligsøgningen.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.