Side 1 af 9

Huse til salg i Svendborg

Svendborg er en hyggelig lille by, der blev grundlagt som en havne- og søfartsby i 1100-tallet på den sydlige del af Fyn. Den gamle by, der udmærker sig ved sin spændende historie, er med sine 27.324 indbyggere (2018) den næststørste by i Svendborg kommune. Her kan du opleve kombinationen af et rigt og aktivt byliv samt en smuk, omkringliggende natur i familievenlige rammer for både børnefamilier og par, der er på udkig efter et hus eller rækkehus i Svendborg.
Svendborg byder desuden på kulinariske oplevelser, en mageløs kultur og en spændende historik, som afspejles i byens gamle kerne, der rummer smalle gader, bytorve og hyggelige gårdmiljøer.

Svendborg – En by rig på kultur og historie

Den gamle by Svendborg hviler på en bakkeskråning nær Svendborgsund ved Svendborgsundbroen. Allerede i middelalderen ved byens grundlæggelse var Svendborg en vigtig handels- og håndværksby, der var bygget op omkring søfart, som til stadighed er byens hovederhverv.
Det skyldes særligt byens beliggenhed nær det danske farvand, der har kort afstand til den vestlige Østersøs øvrige havnebyer, hvor mange skibe hver dag lægger til kajs.
Der afgår færger fra Svendborg Havn til både Birkholm, Drejø, Hjortø, Skarø og Ærø, hvilket gør Svendborg til et knudepunkt for mange turister og byens indbyggere, der let kan komme frem og tilbage mellem de omkringliggende byer. Nær Svendborg finder du også Rudkøbing på Langeland, Ringe, Faaborg og Odense, der ligger nær det Sydfynske Øhav.

Svendborg by har siden sin grundlæggelse gennemlevet lidt af hvert med både Pesten, krige og den danske industrialisering. I takt med tidernes udvikling har byen dog taget form af en moderne industriby med et rigt erhvervsliv. Svendborg er bl.a. kendt for at lægge navn til den by, hvor det verdenskendte damspskibsselskab A.P. Møller-Mærsk A/S havde sin opstart. I dag huser Svendborg adskillige aktiviteter og shoppingmuligheder for enhver smag, et hyggeligt café- og restaurationsmiljø samt et stærkt bynetværk.

Familievenligt hus eller rækkehus i Svendborg

Svendborg er med sine mere 750 år blevet et kulturmæssigt centrum for Sydøstfyn, da byen byder på mange kulturelle museer, teatre, en biograf, sportsklubber og idrætsforeninger for personer i alle aldre. Svendborg er derfor også et populært rejsemål, da byen i særdeleshed er kendt for sin mageløse natur og nautiske charme.
Svendborg huser desuden fem folkeskoler og to private skoler, hvilket gør Svendborg til den ideelle by for familier med børn i den sydlige del af Danmark. Svendborg har også flere ungdoms- og videregående uddannelser med flere forskellige uddannelsesretninger, der er med til at skubbe udviklingen i gang i den sydfynske by.

I Svendborg by kan du også besøge den kendte Smørmose, der er Svendborgs bedste badestrand, som huser store friområder og flere aktiviteter for både store og små. Du kan også vælge at tage et smut forbi Egebjerg Mølle Naturrum, der giver mulighed for at nyde den mageløse natur, eller besøge Lundeborg, hvor du kan opleve byens historie på klods hold.
Hvis du ønsker at opleve mere af Svendborgs lokale historie, kan du også besøge Forsorgsmuseet, Svendborg Museum eller Valdemars Slot.

Er du på udkig efter et familievenligt hus i Svendborg? Hos Nybolig finder du en masse huse til salg i Svendborg, der huser de ideelle rammer for børnefamilier og par. Vi er altid klar til at rådgive dig om boligkøb, og vi er villige til at gøre alt for at realisere dine drømme om en bolig i Svendborg.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.