Side 1 af 14

Hus – Hjørring

Hjørring er den største by i Vendsyssel med 25.764 indbyggere (2017) og er hovedby i Hjørring Kommune. Byen fungerer som en oplandsby for store dele af den vestlige og centrale del af Vendsyssel.
Det er en charmerende og behagelig by, der bærer den nordjyske charme med hyggelige gågader og skønne, naturlige områder. Et hus i Hjørring vil give dig en dagligdag i den nordjyske idyl.

Hus i Hjørring – En nordjysk perle

Hjørring nævnes første gang i midten af 1100-tallet og bynavnet menes at stamme fra Hjórr (sværd) med en typisk endelse for gamle, danske byer.

I centrum af byen finder du bl.a. Springvandspladsen, hvor de store gader, Østergade, Strømgade, Søndergade og Jernbanegade mødes. Det er en idyllisk og charmerende plads, der byder på liv og energi året rundt.

Et hus i Hjørring vil bringe dig tæt på den skønne idyl, hvor du kan nå både skøn natur og charmerende byliv.

Hjørring var oprindeligt gennemskåret af en lille bæk og havde en speciel funktion som købstad

Hjørring – En by med charme og personlighed

Blandt byens skønne byliv og de tilstødende naturrige omgivelser, finder du alt fra hyggelige gågader til historiske og kulturelle bygninger. Tre middelalderkirker, Sct. Catharinæ, Sct. Olai og Sct. Hans Kirke pryder gadebilledet og ligger i gåafstand fra hinanden.

Derudover byder Hjørring også på eksklusiv madkultur, hvor du bl.a. kan opleve maden på det anmelderroste Bryghuset Vendia og Bistro V, der er på listen over bedste restauranter i Nordjylland.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.