Side 1 af 7

Sommerhus – Ebeltoft

Med sine 7.340 indbyggere (2017) er Ebeltoft den største by i Syddjurs Kommune, ligger i Ebeltoft Sogn og hører til Region Midtjylland.
Ebeltoft ligger på den vestlige del af halvøen, Hasnæs, og er den eneste østjyske havneby med en vestvendt havn. Med et sommerhus i Ebeltoft er du tæt på både land, by og havet.

Sommerhus i Ebeltoft – Historien om æblet

Ebeltoft menes at stamme tilbage fra omkring år 1200 og fik et købstadsprivilegie i 1302 og har i flere århundrede levet på titlen som havneby. Det var især i 1500- og 1600-tallet at byen levede højt på søfart og udskibning af tømmer fra de kongelige skove på Djursland.

Navnet siges at stamme fra ”Abel” eller ”æble” og æbletræet kan ses i byens ældste sigiller.

Ebeltoft havn har tidligere fungeret som en vigtig nødhavn men led hårdt under et søslag i 1659 og kom aldrig tilbage til fordomsstyrke.
Først fra 1880’erne og opefter fik turismen sin vigtige del i skabelsen af bybilledet.

Ebeltoft – En by med mere

Ebeltoft er et af Danmarks største rejsemål, hvilket især kan tilskrives den gamle bydel og kombinationen med de nye butikker og fantastiske kulturoplevelser.

Du kan blandt andet opleve Farvergården, der viser tiden på et intakt farveri, en farvers bolig og avlsbygninger, som da farvergården var i drift for 100 år siden.
Hvis du synes, at moderne glaskunst er spændende, kan du med rette besøge Glasmuseet i Ebeltoft, der er et af landets førende.

Derudover har du mulighed for at opleve det sagns- og historierige Fregatten Jylland, der deltog under det 2. Slesvigske Krig i Slaget ved Helgoland.

Ebeltoft har uendelig meget at byde på – alt fra natur, byliv og oplevelser til kulturskatte og shoppingmuligheder. Hvis du går rundt med drømmen om et sommerhus i Ebeltoft kan du tage kontakt til din lokale Nybolig og vi vil hjælpe dig med at realisere drømmen.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.