Sommerhus – Svendborg

Svendborg er en havne- og søfartsby på den sydlige del af Fyn og er med sine 27.324 indbyggere (2018) den største by i Svendborg Kommune.
Svendborg har en fantastisk historie og byen kunne i 2003 fejre sin 750-års fødselsdag.
Byen ligger på en bakkeskråning ved Svendborgsund og byen har en perfekt kombination af byliv og natur.
Med et sommerhus i Svendborg er du tæt op det hele.

Svendborg – Den rige historie fra Sydfyn

Allerede tilbage i 1100-tallet blev der anlagt en borg ved sundet og rundt om denne opstod der et lille fiskerleje. Da Svendborg blev til en by hed den oprindeligt ”Swineburg” i 1200-tallet.
Det vides ikke, hvor navnet helt nøjagtigt stammer fra og byen blev senere i 1500-tallet omtalt som Sweneborgh, Suenborg med mere. Det siges, at ”Swineburg” betyder ”borgen med svin”, hvor der blev opdrættet tamsvin på inden for borgens mure eller vildsvin nær borgen.

Byen bliver nævnt første gang i 1229 i et brev fra Valdemar Sejr til sønnen, Valdemar den Unge. I brevet giver Valdemar Sejr sønnen lov til at give Svendborg og den sydlige del af Fyn til sin hustru, Prinsesse Eleonora, i gave.

Ligesom resten af Danmark har Svendborg oplevet lidt af hvert – det er alt fra krig og konger til Den Sorte Død, industrialisering og en lovende fremtid.
I takt med tidernes udvikling har Svendborg oplevet en udvikling, der har taget byen fra at være en lille fiskerby til nu at huse adskillelige shoppingmuligheder og skønne naturområder.

Sommerhus i Svendborg – Nyd naturen, den skønne havn og meget mere

Svendborg byder på mere end ”blot” den fantastiske havn, de hyggelige shoppingmuligheder og byens evindelige charmen.

Du kan besøge Smørmosen, der er Svendborgs bedste badestrand med store friområder og masser af aktiviteter. Derudover kan du tage et smut forbi Egebjerg Mølle Naturrum og nyde den formidable natur eller besøge Lundeborg og opleve historie på nærmeste vis.

Hvis du har fået en drøm om et sommerhus i Svendborg kan du tage fat i din lokale Nybolig. Vi er altid klar til at hjælpe og rådgive dig og vi vil gøre alt for at realisere dine boligdrømme.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.