Side 1 af 4

Sommerhuse til salg på Fanø

Fanø er en skøn, langstrakt sandø på 56 kvadratkilometer i Vadehavet lige ud for Esbjergs kyst. Fanø byder på skøn natur og fantastiske badestrande, hvor der også er rig mulighed for at finde rav.

Der er ligeledes gode forhold for kitesurfing langs Fanøs kyst, og hvert år i juni afholdes også en stor dragefestival, som tiltrækker folk langvejsfra.

Fanø har historisk været præget af søfart, men præges i dag primært af turisme og et stærkt lokalsamfund. Fanø er karakteriseret ved charmerende, små huse med stråtag og en smuk og rig natur.

De to største byer på Fanø er Nordby, som er den by, fanøfærgen lægger til ved, samt Sønderho, der bl.a. er kendt for de omkring 300 fredede og velbevarede gamle skipperhuse, som udgør Danmarks måske smukkeste landsby.

Seværdigheder på Fanø

Fanø byder på en masse seværdigheder for både friluftsmennesker og kulturinteresserede, der tæller alt fra Fanø Bad og Sønderho Mølle til museerne Fanø Museum, Fanø Skibsfarts og Dragtsamling samt Fanø Kunstmuseum.

De sportsinteresserede kan spille golf i Fanø Vadehavsbads Golfklub, og børnene kan lege på de skønne Skovlegeplads, der ligger sydøst for Pælebjerg, der er en 21 meter høj bakke, som har øens bedste udsigt.

Fanøs brede sandstrande må siges at være øens hovedattraktion, som også er hjemsted for en stor bestand af sæler. Om sommeren er det ikke noget særsyn at se op mod 500 sæler samlet på den store sandbanke sydvest for Sønderho.

 

Sommerhus på Fanø - mellem natur og byliv

Fanø er en del af Nationalpark Vadehavet, der er optaget på Unesco’s verdens naturarv liste. Vadehavet er det største sammenhængende tidevandsområde i hele Europa, hvilket gør Fanø særlig ideel for trækfugle.

Efter blot 12 minutters sejltur på Fanølinjen i de charmerende færger, Fenja og Menja, ankommer du til Esbjerg Havn, hvorfra du på kort tid kan gå ind til bymidten.

Med et sommerhus på Fanø får du således lige dele hav, natur, kultur og lokalt byliv – og du er altid kun en smuttur fra Danmarks femte største by, Esbjerg.

Lyder det som noget for dig? Så tag et kig på de mange sommerhuse, vi har til salg på Fanø eller kontakt din lokale Nybolig – vi sidder altid klar til at hjælpe dig med at realisere dine boligdrømme.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.