Sommerhus – Kerteminde

Kerteminde er en lille by med 5.914 indbyggere (2018) og er en tidligere købstad på beliggende på Østfyn.
Mod vest for byen ligger Kerteminde Fjord og mod øst ligger Kerteminde Bugt – det er selvsagt en by med en stolt forkærlighed for havn og fiskeri, der ligeledes byder på en masse historie, kultur og henrivende natur. Med et sommerhus i Kerteminde er du tæt på alt, hvad hjertet måtte begære.

Kerteminde – Historien om den lille købstad

Tilbage i 1412 blev byen omtalt som ”Kierteminde” og i 1430 gik byen under navnet ”Kirtimynnæ”. Der er blevet fundet mønter i området, der tyder på, at byen har eksisteret fra omkring år 1050. I 1225 har der været et stort fiskemarked og det er først i 1350, at en købmand fra Lübeck omtaler byen som Kertemunde in Pheonia.

Byen oplever en rolig vækst og bliver udmærket til købstad i 1413 af Erik af Pommern, der sidenhen bliver stadfæstet af flere omgange og byen opnår samme privilegier som Odense i 1473.

Kong Hans beskyttede byen yderligere i 1503 mod forprang og fremmede købmænd måtte ikke handle med bønderne i en mils omkreds fra byen. Kerteminde trivedes og blev anset som værende en anselig handelsby – især grundet den gode havn og en fortræffelig øl, der gav byen ryet: ”Kerteminde er kendt for godt Øl og skidne Kvinder”.

Sommerhus i Kerteminde – Tæt på historie og naturen

Byen er især kendt for revyvisen ”Min Amanda Var Fra Kerteminde”, der er skrevet af Axel Schwanenflügel i slutningen af 1800-tallet.
Selvsamme Amanda kan opleves som granitstatuen af samme navn, der forestiller en ung fiskepige og er et symbol på Kertemindes dejlige døtre – friske og yndige.

Derudover sejler Romsøbåden fra Kerteminde havn til den ubeboede Romsø, der byder på en fantastisk natur og henrivende omgivelser.

Hvis du har fået en drøm om et sommerhus i Kerteminde kan du tage fat i din lokale Nybolig – Vi står altid klar til at hjælpe dig med at realisere dine boligdrømme.

 

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.