Er huset blevet for stort?

Har pensionisttilværelsen fået dig til at indse, at huset er blevet for stort? Og føler du, at de huslige pligter overstiger lyst og evne? Så kan tiden måske være inde til at overveje, om du skal flytte.

Går du med overvejelser om at flytte – fx fordi huset føles for stort eller fordi det faste rengøring af huset virker som en uoverkommelig opgave? Så findes der flere løsninger for dig, der træder ind i tilværelsen som pensionist.

Brug sommerhuset som helårsbolig

Normalt må sommerhuse kun bruges til beboelse i sommerhalvåret gående fra 1. marts til 31. oktober. Men i Danmark har mange seniorer faktisk lovens ord for at bruge sommerhuset som helårsbolig. 

Det kræver dog, at du har ejet sommerhuset mindst ét år og tilhører en af følgende samfundsgrupper: Folkepensionist, førtidspensionist, efterlønsmodtager, modtager af fleks-ydelse eller hvis du er 60 år eller derover og er trådt tilbage fra arbejdsmarkedet. 

Tidligere skulle pensionister have ejet deres sommerhus i mindst otte år, før de optjente retten til at benytte det til helårsbeboelse. Men en opdatering af planloven i 2017 gør, at pensionister nu kan optjene retten efter blot ét år.  

Flyt i lejlighed

En anden mulighed er at sælge huset og flytte i en lejlighed, hvor kvadratmetrene er mere tilpas. Ved at flytte i lejlighed sparer I havearbejdet, så tiden i stedet kan bruges på fx fritidsaktiviteter i jeres seniorliv. Flytter man fra villa til lejlighed vil langt de fleste opleve et fornuftigt afkast ved boligsalget. Det giver mulighed for fx at flytte til en lejlighed med mere central beliggenhed.

På Nybolig.dk har vi flere tusinde lejligheder til salg netop nu.

Se alle boliger til salg

Gode råd til at gøre boligen klar til salg

Før du kan flytte, er der en række forberedende trin, du kan gøre for at hjælpe boligsalget godt på vej. Mange af de effektive ændringer af boligen, som kan gøre den attraktiv for potentielle købere, kræver ikke det store arbejde af dig. Det handler først og fremmest om at justere på de dele af boligen, der påvirker atmosfæren og førstehåndsindtrykket.  

Vi giver her de ti bedste råd til at gøre boligen attraktiv og salgsklar. 

10 tips til en salgsklar bolig

  1. Overvej at udbedre væsentligste anmærkninger i tilstandsrapporten – fx K2 og K3’ere. De kan sætte en stopper for interesserede købere og kan ofte udbedres for et mindre beløb
  2. Udskift vinduer og døre, hvis du bor i en gammel bolig. Det giver boligen en mere moderne atmosfære og kan samtidig føre til en lavere varmeregning 
  3. Sørg for at udbedre de mest åbenlyse fejl på boligen, så førstehåndsindtrykket forbliver positivt. Klip hæk, slå græs og tjek at udendørsbelysning virker
  4. Ryd op i boligen – men stadig så der er sjæl
  5. Mal indvendigt med lyse farver, der fremmer rumfornemmelsen
  6. Skab frit udsyn og udsigt ved at fælde forvoksede træer eller buske
  7. Friske nye blomster skaber liv og atmosfære i boligen
  8. Fremhæv boligens identitet – fjern væg-til-væg gulvtæpper, hvis et flot trægulv ligger under
  9. Fjern kalk og smuds på fliser, håndvask og toilet. Køb også gerne et nyt badeforhæng.
  10. Få fixet løse dørhåndtag, døre der binder o.lign.

Husk, at førstehåndsindtrykket er enormt vigtigt. Store dele af købers glæde for din bolig kan opstå i løbet af det første minut af fremvisningen.

Spørg derfor dig selv om følgende: Virker boligen lys eller mørk? Virker der trangt eller stort og rummeligt? Og er indretningen rodet eller pæn? Spørg eventuelt venner af familien, der lidt bedre kan se huset ”gennem andres øjne”. 

Kontakt din lokale Nybolig-mægler

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.