Når man flytter hjemmefra, bliver man for alvor voksen

Når man flytter hjemmefra, får man et meget større ansvar for sit eget liv – men også mange nye muligheder. Emma fik styr på økonomi, studie og bolig, men hun blev samtidig overrasket over, hvor dyr mad egentlig er.

Da jeg fyldte 19 år, skulle jeg både starte på studie og flytte hjemmefra.

Mine første tanker var, at jeg glædede mig til at få mit eget sted, hvor jeg kunne indrette tingene, som jeg havde lyst til. Jeg tænkte også over, at jeg ville komme til at savne mine forældre og søskende - savne ikke at have dem lige så tæt på mig i hverdagen.

SU, fritidsarbejde og udgifter

Men der var også nogle bekymringer. 

Jeg tænkte først og fremmest meget på, hvordan jeg skulle få det hele til at hænge sammen økonomisk. Jeg får udeboende SU, og jeg har et fritidsarbejde, hvor jeg gennemsnitligt arbejder 30 timer om måneden. Jeg var bekymret for selv at skulle tage vare på forsikringer, boligstøtte, husleje og alle de andre udgifter, som følger med, når man flytter for sig selv.

Efter en måned begyndte jeg at lave madplaner og gemme kvitteringer for at få et overblik over, hvor mange penge, der blev brugt på mad, da det kom lidt som et chok for mig, hvor meget mad egentligt koster.

Tips til en sund økonomi, når du flytter hjemmefra

Jurastudie og styr på økonomien

I samme periode, som jeg flyttede hjemmefra, startede jeg på jurastudiet. Jeg tænkte derfor også meget over, hvordan jeg skulle få mit studie, arbejde og alt det huslige til at hænge sammen.

I forbindelse med at jeg flyttede hjemmefra, tænkte jeg også meget på, at jeg for alvor blev voksen. Det hele gik meget hurtigt, og jeg vidste ikke helt, om jeg var færdig med at være barn endnu.

Det kom lidt som et chok for mig, hvor meget mad egentlig koster.
Emma
Alt i alt var der mange ting, som jeg tænkte på i forbindelse med at skulle flytte. Den største bekymring var det økonomiske, som jeg indtil videre ikke havde behøvet at bekymre mig om. Jeg prøver stadig at få det hele til at hænge sammen. Indtil videre er det gået godt.

Lejlighed nær København

Jeg var heldig, at det lykkedes mig og min kæreste at skaffe en toværelseslejlighed i en forstad til København, hvor jeg rimelig hurtigt kan komme til universitetet med toget. Jeg ville helst bo inde i byen, men priserne er for høje, når man er studerende.

Få inspiration til budgettet her

Står du med nogle af de samme overvejelser som Emma, kan du få inspiration her til at komme videre.

Find din lokale Nybolig-mægler

Emma

København

Emma startede på jurastudie og flyttede hjemmefra, da hun var 19 år. 
Hun blev især overrasket over, hvor meget madposten fylder i et hverdagsbudget. 

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.