Det første job åbner nye boligmuligheder

Emil er i tvivl om, hvor han skal bo, nu hvor han har afsluttet sin uddannelse og fået sit første job. Læs om hans tanker, når en ny hverdag melder sig.

Jeg landede mit første job efter uddannelse for cirka et år siden. Lige nu bor jeg til leje, men jeg kunne godt tænke mig at komme ind på boligmarkedet, nu hvor jeg har fået fast løn. Jeg synes, det er en stor beslutning at gå fra at være lejer til at være ejer, og jeg har mange overvejelser omkring det.

Mine økonomiske overvejelser

Hvad kan jeg egentlig købe for? Der er beregnere på nettet, men de er generiske og måske jeg kan låne mere, når nu jeg er i en attraktiv branche med gode arbejdsmuligheder? Jeg tænker også på, om det er bedst med fast rente, hvis nu vi står over for en ny økonomisk krise?

Har du fået mere luft i økonomien?
Bliv klogere på økonomien som boligejer

Nuværende livssituation

Det er måske ikke det bedste tidspunkt at købe bolig. Jeg er single, så jeg kan ikke købe så stor en bolig på egen hånd. Hvis jeg på et tidspunkt får en kæreste, er det måske bedre at købe sammen, og så kan jeg leje indtil da. Jeg er også i tvivl om jeg skal vælge noget mindre i København, eller om jeg skal få flere kvadratmeter ved at flytte ud af byen?

Hvis jeg på et tidspunkt fik en kæreste, var det måske bedre at købe sammen og så i stedet leje i mellemtiden?
Emil

Det er en stor beslutning at købe sin første bolig. Samtidig er det manges ønske, idet de lander deres første job, og deres økonomiske grundlag ændrer sig væsentligt. 

Står du med nogle af de samme overvejelser som Emil, kan du få inspiration her til, hvordan du kan komme videre.

  1. Start med at finde ud af, hvilket beløb, du kan købe bolig for - bliv henvist

  2. Tal med den lokale Nybolig mægler, der hvor du gerne vil flytte hen – og hør, hvilke muligheder der er i det område. Se oversigt over vores mæglere.
     
  3.  Overvej, om du kunne have gavn af en Køberrådgiver, så du har en professionel på din side, i din første bolighandel. Læs mere om Køberrådgivning
     

Emil

København

Emil har taget hul på voksenlivet, idet han fået sit første job.
Han er tålmodig og vil helst vente med at købe en større lejlighed, til han får en kæreste at dele den med. 

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.