Hvad koster det at eje et sommerhus?

Du er måske klar til at gøre sommerhusdrømmene til virkelighed. Men hvad koster det at leve det skønne sommerhusliv? Vi klæder dig på til livet som sommerhusejer.  

Der er flere muligheder for at finansiere lånet til køb af sommerhus. Du kan enten optage et nyt lån til sommerhuset eller finansiere købet ved at låne i friværdien af din helårsbolig.  

Vil du vide, hvor meget, du kan låne for til en fritidsbolig? 

Prøv Nykredits låneberegner

Nyboligs mæglere eller en af Nykredits bankrådgivere kan gøre dig klogere på, hvad der er den rette løsning for dig. Du kan også læse mere om Nykredits Friværdikonto eller Prioritetslån til finansiering. 

Spørgsmålet, om hvad et sommerhus koster at eje, afhænger af en række faktorer.

Beliggenhed

Der er stor forskel på kvadratmeterprisen på sommerhuse, alt efter hvor i Danmark man er på jagt. Faktisk betaler man i gennemsnit næsten 50% mere pr. kvadratmeter i den dyrestelandsdel i forhold til den billigste.

Derfor er det en god idé at overveje, om sommerhuset nødvendigvis skal ligge i samme region, som du har helårsbolig i, eller om du med fordel kan kigge til naboregionen, hvor kvadratmeterprisen måske er lavere.

Købe alene eller med familie og venner?

Beliggenhed er en vigtig faktor, når man køber sommerhus. Men finansieringsløsningen kan også spille en stor rolle for, hvor dyrt det er at eje et sommerhus.  

Køber du fx sommerhus sammen med et godt vennepar eller de ældste familiemedlemmer, kan udgifterne føles betragtelig mindre. Overvejer du denne løsning, bør du dog sørge for at få lavet en samejeoverenskomst for at sikre, at der er klare regler for ejerskabet, så eventuelle uenigheder kan forebygges – juridiske såvel som praktiske.  

Forsikring af sommerhuset

En fritidshusforsikring er en tredje udgift, der hører med til det at eje et sommerhus. De er dog typisk billigere en indboforsikring for helårsboliger. Alt efter valg af forsikring kan der forsikres mod bl.a. brand, storm, skybrud, tyveri, hærværk og vandskader.

Forbrugerrådet Tænk Penge har sammenlignet prisen på sommerhuslån blandt udbydere i Danmark. Totalkredits sommerhuslån viste sig billigst og fik derfor pr. juni 2020 en anbefaling fra Forbrugerrådet Tænk Penge.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.