Når sygdom fører til nye boligbehov

Når sygdom rammer familien, kan det stille nye behov til boligen, og hvordan den er indrettet. Bliv klogere på, hvordan du kan tilpasse boligen, hvis sygdom i familien kalder på nye boligbehov.

Forskellige sygdomme stiller forskellige ændrede krav til, hvad der er nødvendigt at have installeret i boligen. Måske har I boet i den samme bolig i mange år, som har fungereret fint for jer, men i takt med en forværret sygdom kan behovene over kort tid pludselig ændre sig.  

Ombygning eller ny bolig?

I nogle tilfælde kan en ombygning løse behovene, mens sygdom i andre tilfælde kan betyde, at man må lede efter en helt ny bolig, hvis sygdommen har ført til nedsat funktionsevne.

Bor du i et etplanshus, kan en ombygning i mange tilfælde opfylde de ændrede behov. Ombygningen af din bolig kan fx ske ved at tænke smarte løsninger ind i boligen. Er du eller din pårørende fx nødt til at bevæge sig rundt i kørestol, kan det være nødvendigt gentænke døre, dørtrin og åbninger i boligen, så man nemt kan komme rundt. 

Det kan også være nødvendigt med et større badeværelse, hvis sygdommen betyder, at du eller din pårørende må have hjælp til at bade. 

Endeligt kan det være, at boligen må udstyres med nye møbler, som den sygdomsramte nemt kan bruge og betjene. 

Nyboligs mæglere sidder klar til at hjælpe med at finde den rette bolig.

Kontakt din lokale Nybolig-mægler

Kom godt i gang med ombygningen

Uanset om der er tale om en mindre justering af boligen eller en større ombygning, giver det tryghed at vide, at der er styr på finansieringen.

Nybolig samarbejder med Nykredit, som tilbyder Byggekredit – en kassekredit, der dækker udgifterne til fx om- eller tilbygning. Byggekredit giver mulighed for midlertidig finansiering af jeres projekt, og kassekreditten kan dække jeres udgifter, efterhånden som projektet skrider frem.

Ønsker du at blive klogere på dine muligheder?

Læs mere om Byggekredit

Indlæser...
Nye boligskatter i 2024 - prøv vores skatteberegner og se, hvad de betyder for dig. Prøv her
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.