Har børnenes fraflytning sat gang i overvejelser om ombygning?

Er børnene flyttet hjemmefra for nyligt? Og har I som forældre i den forbindelse fået lyst til at optimere boligen? Bliv klogere på, om om- eller tilbygning er den rette løsning for jer.

Der kan være mange årsager til at ville foretage en om- eller tilbygning. Hvis børnene for nyligt er flyttet hjemmefra, kan det være, at I som forældre har fået lyst til at tilpasse huset til en ny dagligdag med færre mennesker boende i huset. 

For nogle kan en om- eller tilbygning føles som et stort projekt at kaste sig over, men det behøver ikke at være så omfattende. Det kan blot være tale om et enkelt rum eller udvidelse med fx en udestue med gode lysindfald, som giver helt nye muligheder for at nyde forår og efterår. 

Først du begiver dig ud i en om- eller tilbygning, bør du passende danne overblik over behovet og ikke mindst økonomien til et sådan projekt.

Skab et overblik

Uanset om overvejelserne går på en mindre ombygning eller en tilbygning, bør du skabe overblik over: 

  • Omfanget af om- eller tilbygningen og hvordan den påvirker din hverdag
  • Din økonomi – hvor meget du kan bygge om eller til for
  • Hvordan din økonomi påvirkes af projektet fremadrettet

Nykredit tilbyder Byggekredit – en kassekredit, der dækker dine udgifter til om- eller tilbygning. På den måde får du midlertidig finansiering af dit projekt, som dækker dine udgifter, efterhånden som byggeriet skrider frem. 

Læs mere om Byggekredit

Brug eventuel friværdi

Har du eller din partner ejet boligen gennem en årrække, kan I have opbygget en friværdi. Er det tilfældet, vil det være den billigste vej til finansiere jeres om- eller tilbygning. Der findes overordnet to muligheder:  

Realkreditlån 
Et realkreditlån er den rette løsning for jer, hvis I har brug for en større sum penge her og nu – fx til udskiftning af tag eller en større tilbygning.  

Kassekredit 
Oprettelsen af en kassekredit kan være en fordel, hvis der er tale om en mindre ombygning, hvor du har brug for et mindre beløb til fx et nyt køkken, skillevæg eller lignende.  

Se drømmene før de bliver til virkelighed

Med Nyboligs virtuelle salgsværktøj Nybolig Visual, kan du se resultatet af den visuelle opgradering af dit byggeprojekt, inden du går i gang.

Gennem Nybolig Visual får du en virtuel, digital boligstyling, hvor din bolig opdateres med en 3D-visualisering, der viser, hvordan din bolig kan komme til at tage sig ud i fremtiden med ny indretning, renovering eller ombygning.

Oplev Nybolig Visual

Bliv inspireret 

Er du klar til sætte gang i om- eller tilbygningen? Så er det en unik mulighed for smarte løsninger og en indretning, der afspejler jeres personlige stil.  

Sociale medieplatforme som Pinterest og Instagram kan være glimrende inspirationskilder, når byggeriet står på. Her kan du følge personer, der deler smarte løsninger og indretningstips.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.