Pensionen giver plads til at nyde livet

For Pia og Bo Rasmussen gav det nye liv som pensionist anledning til at rykke teltpælene op og flytte fra Hovedstadsområdet til solskinsøen Bornholm.

Vi har ikke altid haft en tæt kobling til Bornholm. Faktisk har vi boet langt det meste af vores liv i og omkring København.

Men vores interesse for Bornholm opstod, da vores søn valgte at bosætte sig med sin familie derovre. Det satte fornyet liv i vores boligdrømme. Vores søn flyttede til Bornholm. Så vi smed mere eller mindre, hvad vi havde i hænderne, og så ville vi købe sommerhus derovre. På den måde kunne vi bo på Sjælland om vinteren og rejse til Bornholm og være i nærheden af ham og familien i sommerhalvåret.

Men i takt med at tiltrækningskraften til den naturflotte ø vandt stadig større indpas, blev det gradvist til, at vi valgte at bo hele året i vores byhus i Hasle på Bornholm, og så solgte vi vores hus på Sjælland. Men byhuset havde flere store trapper, og især trappen til første sal har gjort hverdagslivet udfordrende for os, i takt med at vi er blevet ældre. Derfor har vi besluttet os for at sælge og flytte til et sommerhus, vi har haft de seneste par år herovre. Det er det nu blevet lovligt for os at bruge som helårsbolig. 

Er du også ved at gøre dig overvejelser om din pension?

Hvad betød noget for os?

I forbindelse med vores flytning har det være vigtigt for os at flytte til en bolig, hvor vi kunne lide at være, og hvor vi kan komme rundt, når vi bliver ældre. Vi vil gerne kunne bo i huset så længe som muligt.

Derfor har adgangen til indkøbsmuligheder også være et vigtigt element i vores overvejelser. Det har været vigtigt for os, at vi ikke har langt til den nærmeste købmand, indkøbsmuligheder og fritidsinteresser – at de alle ligger inden for gåafstand. 

Find din lokale Nybolig mægler

Gode råd til andre seniorer 

Vores bedste råd til andre seniorer, der går med overvejelser om at finde ny bolig, er, at de tænker meget over beliggenheden. Som senior bør man sikre, at man er uafhængig af bil for at få hverdagen til at fungere. Når man bliver tilpas gammel, kan man miste retten til at køre bil, og så er det ærgerligt at føle sig begrænset, fordi man har været vandt til at køre.
 
Som senior bør man sikre sig, at man er uafhængig af bil for at få hverdagen til at fungere.
Pia og Bo
Det er smukt at bosætte sig langt ude på landet med udsigt over flot natur og strand. Men jeg vil anbefale, at man tænker over, hvilken betydning beliggenheden kan få på sigt. Står du med nogle af de samme overvejelser som Pia og Bo, kan du kontakte din lokale mægler for at få rådgivning i købsfasen.

Står du med nogle af de samme overvejelser som Pia og Bo? Så kan du hente inspiration til at komme videre her.
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.