Pensionen giver plads til at nyde livet

For Pia og Bo Rasmussen gav den nye tilværelse som pensionister anledning til at rykke teltpælene op og flytte fra Hovedstadsområdet til solskinsøen Bornholm.

Vi har ikke altid haft en tæt kobling til Bornholm. Faktisk har vi boet langt det meste af vores liv i og omkring København.

Men vores interesse for Bornholm opstod, da vores søn valgte at bosætte sig med sin familie derovre. Det satte fornyet liv i vores boligdrømme. Vores søn flyttede til Bornholm. Så vi smed mere eller mindre, hvad vi havde i hænderne, og så ville vi købe sommerhus derovre. På den måde kunne vi bo på Sjælland om vinteren og rejse til Bornholm og være i nærheden af ham og familien i sommerhalvåret.

Men i takt med at tiltrækningskraften til den naturflotte ø vandt stadig større indpas, blev det gradvist til, at vi valgte at bo hele året i vores byhus i Hasle på Bornholm, og så solgte vi vores hus på Sjælland.

Men byhuset havde flere store trapper, og især trappen til første sal gjorde hverdagslivet udfordrende for os, i takt med at vi er blevet ældre. Derfor besluttede vi os for at sælge og flytte til det sommerhus, vi har haft de seneste par år herovre. Det er nemlig nu blevet lovligt for os at bruge det som helårsbolig. 

Er du også ved at gøre dig overvejelser om din pension?

Hvad betød noget for os?

I forbindelse med vores flytning var det vigtigt for os at flytte til en bolig, hvor vi kunne lide at være, og hvor vi kan komme rundt, i takt med at vi bliver ældre. Vi vil gerne kunne bo i huset så længe som muligt.

Derfor var adgangen til indkøbsmuligheder også et vigtigt element i vores overvejelser. Det var vigtigt for os, at vi ikke har langt til den nærmeste købmand, indkøbsmuligheder og fritidsinteresser – at de alle lå inden for gåafstand.

Gode råd til andre seniorer

Vores bedste råd til andre seniorer, der går med overvejelser om at finde ny bolig, er, at de tænker meget over beliggenheden. Som senior bør man sikre, at man er uafhængig af bil for at få hverdagen til at fungere. Når man bliver tilpas gammel, kan man miste retten til at køre bil, og så er det ærgerligt at føle sig begrænset, fordi man har været vandt til at køre.

Som senior bør man sikre sig, at man er uafhængig af bil for at få hverdagen til at fungere.
Pia og Bo

Det er smukt at bosætte sig langt ude på landet med udsigt over flot natur og strand. Men jeg vil anbefale, at man tænker over, hvilken betydning beliggenheden kan få på sigt. Står du med nogle af de samme overvejelser som Pia og Bo, kan du kontakte din lokale mægler for at få rådgivning i købsfasen.

Står du med nogle af de samme overvejelser som Pia og Bo? Så står Nyboligs mæglere klar til at hjælpe dig godt videre.

Find din lokale Nybolig mægler

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.