Sådan påvirkes økonomien af sygdom

Bliver familien ramt af sygdom, kan det påvirke privatøkonomien. Læs med og bliv klogere på, hvad du kan overveje, hvis sygdom dikterer en ny hverdag. 

Har du og din partner udbetalt jeres huslån, sidder I alt andet lige sikkert i jeres bolig. Men hvis I stadig betaler af på huslånet, og I pludselig mister en indtægtskilde, fordi den ene af jer må trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, kan det være nødvendigt at foretage ændringer. 

Derfor kan det være relevant at overveje, om det er nødvendigt at sælge huset og flytte i noget mindre, så den fremtidige boligsituation er sikret, hvis tingene ændrer sig.  

Ønsker du at tage en uforpligtende dialog med en af vores mæglere?

Kontakt din lokale Nybolig-mægler

Tag dialogen med din bank

Det kan være svær at overskue, hvilke økonomiske konsekvenser, der møder en, når sygdom pludselig rammer familien.

Derfor kan det være en god idé at kontakte din bankrådgiver og bede om et personligt møde. Så kan du skræddersy den bedste løsning for lige netop jeres familie i samarbejde med banken. 

Forsikring ved kritisk sygdom

Mange danskere er dækket af en forsikring, der gør det muligt, at man kan få udbetalt et engangsbeløb i tilfælde af kritisk sygdom. Forsikringer af den type kan ofte også udgøre en del af ens pensionsordning. 

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er dækket i tilfælde af kritisk sygdom, kan det være en god idé at kontakte dit pensionsselskab. 

Udbetalingen kan være med til at højne den økonomiske frihed i en svær tid. De ekstra midler kan fx bruges på til at omlægge familiens lån, betaling for privat behandling eller pleje, ny indretning i hjemmet eller til at realisere drømme i livet.

På pensionsinfo.dk kan du se, hvordan du er forsikret i tilfælde af sygdom. Pensionsinfo er et samarbejde mellem alle danske banker, sparekasser, pensionskasser, LD, Moderniseringsstyrelsen og en række pensions- og forsikringsselskaber. 

Få overblik over dine forsikringer

Indlæser...
Nye boligskatter i 2024 - prøv vores skatteberegner og se, hvad de betyder for dig. Prøv her
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.