Bofællesskab kan være et alternativ til at bo alene

Det er aldrig nemt, når sygdom rammer familien. Her bliver det nødvendigt at tage stilling til nogle af livets store spørgsmål – om livet nu og livet i fremtiden. Fremtiden behøver dog ikke at være præget af ensomhed, hvis den ene af jer går bort. Der findes gode alternativer. 

Vi betragter vores bolig som en klippe, der giver os tryghed - både i gode og svære tider. Men I takt med at man bliver ældre, og sygdom kan ramme familien, kan man komme til et punkt, hvor det er nødvendigt at tænke på fremtiden

Skulle den ene af jer gå bort på grund af sygdom, er det en god idé at have snakket om, hvad der så skal ske. 

Bofælleskabet som alternativ

Den traditionelle vej gennem livet har i mange årtier været lejlighed, hus og have – og så igen lejlighed, når børnene flytter ud, og man selv træder tilbage fra arbejdsmarkedet. Det vej i boligmarkedet gennem livet kan bestemt fungere fint sammen med en partner. Men har du mistet din partner, findes der alternativer til at bo alene.

Såkaldte seniorbofælleskaber eller ældrekollektiver er dukket op i løbet af de seneste år, og med dem har du mulighed for at bo i samme ejendom eller område som andre ældr. Du kan altså fortsat have dit eget hjem, men du kan samtidig få en hverdag med oplevelser og lyspunkter. 

Det kan være fornuftigt at have indkøbsmuligheder, adgang til offentlig transport og afstanden til eventuelle børn og børnebørn med i tankerne, når du kigger efter ny bolig. 

I Danmark er det både muligt at bo i bofællesskaber i form af lejeboliger, andelsboliger og ejerboliger.

Lyder et bofællesskab som en løsning for dig på sigt? Nyboligs mæglere står klar til at hjælpe dig godt videre.

Bliv klogere på mulighederne i dit område

Brug for rådgivning?

Der er uendeligt mange ting at tage stilling til, når man flytter hjemmefra og ikke mindst sin bolig situation.

 
Hvis du har brug for rådgivning om hvad der passer bedst til dig, kan du altid ringe til din lokale mægler. Vi kan hjælpe med både ejerbolig, andelsbolig og leje bolig og de omkostninger der hører til.

Find mægler
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.