Side 1 af 2

Sommerhus – Skagen

Skagen – en by med charme, historie og fantastiske omgivelser. Skagen ligger i Vendsyssel og hører under Frederikshavn Kommune og er den nordligste by i Danmark med sine 8.088 indbyggere (2017). Skagen er en by, der er kendt for sin fantastiske energi især i sommermånederne, hvor folk fra nær og fjern valfarter til for at nyde den nordjyske perle. Et sommerhus i Skagen er derfor i høj kurs og med rette – byen og området er fantastisk.

Skagen – Når historie, natur og byliv mødes

Det er ikke kun ved Grenen at forskelligheder mødes.
Skagen er en by, hvor du både kan opleve fantastiske strande og smuk natur samt gå rundt og mærke byens pulserende energi i turistsæsonerne. Indbyggertallet stiger fra lidt over 8.000 til over 50.000 i sommermånederne, hvor turisterne kommer for at opleve både natur, byliv og den specielle stemning.

Byen er især kendt for sine historiske elementer og som værende grundstenen for de verdenskendte Skagensmalere – P. S. Krøyer, Anna Ancher og Michael Ancher. Skagensmalerne fandt det nordlige lys specielt og brugte dette som den primære inspirationskilde til deres værker. Mange af værkerne kan du i dag opleve på Skagens Museum.

Skagen by er stærkt præget af sin specielle arkitektur, hvor farven på husene ofte er den specielle skagengule kulør med de karakteristiske hvide kanter på tagstenene.

Skagen bliver nævnt første gang i det 1. århundrede e.Kr. hvor den bliver nævnt som Kimbrernes halvø. I den nyere historie har Skagen haft en vigtig rolle i forbindelse med samhandlen med Norge og som fiskerby med sin tilhørende havn.

Skagen er kendt for sin fantastiske natur og især Grenen, hvor du kan opleve Skagerrak og Kattegat, der møder hinanden. Det resulterer ofte i vilde og smukke bølger, hvorfor det ofte er forbudt at bade grundet voldsomme strømforhold.

Et sommerhus i Skagen – Det nordjyske paradis

Skagen byder på en masse kulturrige seværdigheder, hvor du blandt andet kan opleve Grenen og de nærliggende fyrtårne – Vippefyret (1627), Det Hvide Fyr (1747) og Skagen Grå Fyr (1858). De tre fyrtårnes placering viser området skiftende placering, hvor man kan se Grenens ”voksebane”.

Skagen har en helt speciel kombination af seværdigheder og energi, der skal opleves på egen hånd. Med et sommerhus i Skagen er du derved tæt på alt, hvad hjertet måtte begære.

Hvis du går rundt med drømmen om et sommerhus i Skagen, så kontakt din nærmeste Nybolig og vi vil hjælpe dig med sommerhussøgningen.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.