Bliv en del af dit nye lokalsamfund

Skal du komme godt fra start i en helt ny by, kan det være en fordel at opsøge aktiviteter i lokalsamfundet. Det styrker tilhørsforholdet til byen og kan meget vel give nye venner i nabolaget.

Ønsker du gode bånd til den nye by, du enten netop er flyttet til eller snart skal til? Så kan lokalsamfundet være et godt sted at starte. Der er mange muligheder for at få en god start i en ny by ved at deltage i det lokale liv. 

Hobby og sportsliv

Der er mange måder at deltage i lokalsamfundet på. Har du lyst til at starte det opsøgende arbejde hjemme fra sofaen, kan Facebook være et oplagt sted at finde diverse hobbygrupper. 

Mange danske byer har deres egne Facebook-grupper, hvor byens borgere melder ind med opslag af forskellig karakter. 

Gennem Facebook-grupperne er det muligt at stifte mange nye bekendtskaber, og her kan du måske tilslutte dig eller selv oprette en bogklub, løbeklub, madklub, jagtklub eller en gruppe, der gør noget ved det lokale klima. Sidstnævnte kan fx være at indgå samarbejde med de lokale forretninger eller foreninger om udlejning af diverse udstyr, som I kan samle affald med, for at gøre byen pæn og ren. Mange lokale kræfter vil tit gerne sponsorere den slags udstyr i en god sags tjeneste.

Er du sportsinteresseret og finder energien gennem sport, er de lokale sportsforeninger et oplagt sted at søge mod – herunder fodbold-, håndbold-, svømme-, rideklubber eller noget helt femte.

Har du teenagebørn og en lyst til at gøre byen tryg? Så kan du også overveje at blive en del af Natteravnene, der som frivillig organisation er med til at skabe tryghed i bylivet gennem fysisk tilstedeværelse, engagement og omsorg for de unge i nattelivet.  

Din lokale mægler kan også klæde dig godt på i mødet med din nye by. 

Kontakt din lokale Nybolig-mægler

Boligforening og det lokale liv

Din lokale bolig- eller grundejerforening kan også være en glimrende indgang til livet i lokalsamfundet. Opsøg din lokale forening for at finde ud af, hvad du måske kan hjælpe med. Bliver du medlem af grundejerforeningen, er det samtidig en mulighed for at påvirke lokalsamfundet. 

Endeligt kan kontakten til det lokale liv ske gennem kollegaer, hvis du allerede har fået nyt job i forlængelse af flytningen. De lokale borgere kender de gode børneinstitutioner, fritidsaktiviteter, caféer, restauranter og meget mere. 

Indlæser...
Nye boligskatter i 2024 - prøv vores skatteberegner og se, hvad de betyder for dig. Prøv her
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.