Få det pensionistliv du drømmer om

Der er næppe uenighed om, at det gode pensionistliv er et liv, hvor du ikke behøver at bekymre dig om økonomien. Mange seniorer vil gerne opretholde den samme gode levestandard. Men hvilke poster ændrer sig? Og hvad kan du gøre for at leve billigere?

Opfattelsen af et godt pensionistliv er ofte resultatet af en god mavefornemmelse på flere fronter. Men mange vil nok mene, at en god pensionstilværelse beror på en sund økonomi, en god familie, en sund levestil og gode boligforhold.

Mange vil nok også være enige om, at den gode overgang til pensionistlivet er en, hvor man ikke behøver at foretage store og grundlæggende forandringer i ens levevis. Du ønsker nok stadig at nyde en god middag på en hyggelig restaurant eller at opleve kulturlivet fra tid til anden.

Men der sker en række ændringer i din hverdag, når du går fra tilværelsen som lønmodtager til pensionist.

Fra opsparing til nedsparing

Den største forandring i skiftet til pensionisttilværelsen er, at du går fra at have opsparet til pensionen gennem arbejdslivet til nu at forbruge den opsparede formue. I stedet for at modtage en fast månedsløn, modtager du nu i stedet ratevis din folkepension og din individuelle pensionsopsparingen, hvis du har sådan en. På udgiftsiden ryger dog samtidig en del udgifter, idet du fx ikke længere skal betale til a-kasse og fagforening, som du måske har gjort hidtil.

For mange betyder skiftet, at synet på penge ændrer sig, og flere oplever at blive mere opmærksomme på deres pengeforbrug, hvilket i udgangspunktet er en sund egenskab. Men overgangen er samtidig en glimrende mulighed for at nedbringe en række af dine udgifter. 

Lev billigere som pensionist

Som pensionist er det muligt at få nedsat en række af dine faste udgifter. Du kan fx få nedsat din medielicens, hvis du opfylder en række krav. Du kan også søge om boligstøtte og varmetillæg, hvilket kan gøre de faste udgifter til boligen mindre.

Læs mere om nedsat licens

Læs mere om boligstøtte

Læs mere om varmetillæg

Særligt kulturlivet - men også mange dagligdagsservices - kan benyttes med rabat, hvis du er pensionist over 65 år. Det gælder fx visse museer, biografklubber, fodboldkampe, fitnesscentre, offentlig transport, tandlægebesøg, hotelbesøg, svømmehaller, taxakørsel, teaterforestillinger, ugeblade, aviser og meget mere.

Nybolig samarbejder med Nykredit. På Nykredits hjemmeside kan du hente yderligere inspiration og råd til, hvordan du kan gøre hverdagen nemmere som pensionist. 

Få mere inspiration til pensionistlivet

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.