Få det pensionistliv du drømmer om

Der er næppe uenighed om, at det gode pensionistliv er et liv, hvor du ikke behøver at bekymre dig om økonomien. Mange seniorer vil gerne opretholde den samme gode levestandard. Men hvilke poster ændrer sig, og hvad kan du selv gøre for at leve billigere? 

Opfattelsen af et godt pensionistliv er ofte resultatet af en god mavefornemmelse på flere fronter. Men mange vil nok mene, at en god pensionstilværelse beror på en sund økonomi, en god familie, en sund levestil og gode boligforhold.

Mange vil nok også være enige om, at den gode overgang til pensionistlivet er en, hvor man ikke behøver at foretage store og grundlæggende forandringer i ens levevis. Du ønsker nok stadig at nyde en god middag på en hyggelig restaurant eller at opleve kulturlivet fra tid til anden.

Men der sker en række ændringer i din hverdag, når du går fra tilværelsen som lønmodtager til pensionist.

Fra opsparing til nedsparing

Den største forandring i skiftet til pensionisttilværelsen er, at du går fra at have opsparet til pensionen gennem arbejdslivet til nu at forbruge den opsparede formue. For mange betyder det, at synes på penge ændrer sig, og at man bliver mere opmærksom på sit pengeforbrug, hvilket egentlig er sundt.

Men faktisk er det også muligt for dig at nedbringe en række af dine udgifter. 

Lev billigere som pensionist

Som pensionist er det nemlig muligt at få nedsat en række af dine faste udgifter. Du kan fx få nedsat din medielicens, hvis du opfylder en række krav. Du kan også søge om boligstøtte og varmetillæg, som kan gøre de faste udgifter til boligen mindre.

Læs mere om nedsat licens

Læs mere om boligstøtte

Læs mere om varmetillæg

Særligt kulturlivet men også mange dagligdagsservices kan benyttes med rabat, hvis du er pensionist over 65 år.

Det gælder fx visse museer, biografklubber, fodboldkampe, fitnesscentre, offentlig transport, tandlægebesøg, hotelbesøg, svømmehaller, taxakørsel, teaterforestillinger, ugeblade, aviser og meget mere.

Få mere inspiration til pensionistlivet

Brug for rådgivning?

Der er uendeligt mange ting at tage stilling til, når man flytter hjemmefra og ikke mindst sin bolig situation.

 
Hvis du har brug for rådgivning om hvad der passer bedst til dig, kan du altid ringe til din lokale mægler. Vi kan hjælpe med både ejerbolig, andelsbolig og leje bolig og de omkostninger der hører til.

Find mægler
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.