Første job efter studiet?

Læs hvordan dit første job og en ændret indtægt kan påvirke dine boligdrømme.

Et godt tidspunkt at spare op

Hvis du er vant til at være på SU og pludselig begynder at få ”voksenløn”, bliver det nemmere at spare op. Når man er vant til at være prisbevidst og holde et stramt budget, bliver der hurtigt penge til overs hver måned.

Det går snart over. Man vænner sig hurtigt til, at der er penge til mere, og så bruger man også mere. Men indtil da, kan du lige så godt udnytte det, hvis du er god til at spare. For hvis du fortsætter lidt endnu, mens du har en højere indtægt, kan du hurtigt spare en god sjat penge op. Det kan for eksempel være starten på din opsparing til den udbetaling, man altid skal betale, når man køber et hus eller en lejlighed.

Hvor meget skal jeg spare op?

Når du køber din egen bolig, skal du kunne udbetale 5% af boligens pris. Så hvis du for eksempel vil købe en lejlighed til 2 millioner kroner skal du have sparet mindst 100.000 kroner op til udbetalingen. Men husk, at det også koster en del penge at flytte og måske sætte boligen lidt i stand. Så det er en god idé at spare endnu mere op end de 5%.

Så se på den type bolig, du godt kunne tænke dig at købe og sæt et mål for din opsparing. Det skal selvfølgelig være en bolig, som er realistisk for dig at købe.

Hvis du er i tvivl om, hvor meget du egentlig kan købe for, er det bedst at tage en snak med din bank. De kan se nærmere på din økonomi og dine fremtidsplaner og give dig et realistisk billede af, hvad du har råd til.

Bliv kontaktet af Nykredit

Bryd ud af din comfort zone

Det er desværre ikke helt nemt at komme ind på boligmarkedet. Som førstegangskøber har man ikke en sum penge i baghånden fra salget af sin tidligere bolig, så de færreste har råd til drømmelejligheden i to etager og med privat tagterasse.

Derfor er det vigtigt, at man er klar til at bryde ud af comfort zonen og se efter alternative muligheder. For selvom det er fedt at have en lejlighed i centrum, hvor det hele sker, kan du bedre få økonomien til at hænge sammen, hvis du bor lidt længere væk.

Skal der være plads til kæresten?

Måske har du en kæreste, og måske er I ikke helt klar til at flytte sammen endnu. Men man kan ikke udelukke, at det sker.

Hvis du gerne vil have en lejlighed, hvor der på et tidspunkt skal være plads til to, er det nok ikke etværelseslejligheder på 35 kvadratmeter, du skal lede efter. Det siger næsten sig selv, men det er alligevel et vigtigt spørgsmål at tage stilling til, før du investerer i en andelsbolig eller ejerlejlighed.

Men husk også, at det selvfølgelig først og fremmest er din bolig og dine behov, der er i centrum.

Har du andre spørgsmål om at købe bolig? Så ring til din lokale mægler. Vi kan både hjælpe, når du skal købe eller leje.
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.