Fra 2 til 3

Fra storbyliv til provinsliv: Tør vi det?

De nybagte forældre Laura og Ivan og lille Loui på 5 måneder har valgt at forlade den lille lejlighed på Amager og flytte til Nordsjælland i en større lejlighed, hvor de får mere plads og fred for pengene.

Havde man spurgt mig for 5 år siden, havde jeg sagt, at jeg ALDRIG nogensinde skulle flytte ud af byen. Jeg er vokset op i storkøbenhavn og har mine venner, familie og arbejde inden for en cykelafstand på 10-15 minutter. Men ens prioriteringer og behov ændrer sig jo igennem livet, specielt når man får børn. Og det skete i september sidste år.  

Hvilke behov har vi, hvis vi skal skabe rammerne for hjem uden for byen? 

Et soleklart behov var, at vi skulle være tæt på hav og natur, men stadig inden for en fornuftig økonomisk ramme. Jeg er opvokset klods op ad Amager Strand og min kæreste er opvokset i en havneby på Bornholm, så vi finder begge stor frihed i at være tæt på havet og nyder den friske havduft.  Et andet stort behov var at være tæt på noget direkte offentlig transport til København, for stadig at kunne nyde storbyens summen, samt besøge vores venner og min familie.  

Alt det kunne lade sig gøre, blot 35 minutter i tog fra København 

Pludselig tog alting fart, vores lejlighed var solgt med et snuptag, og vi havde købt bolig lidt væk fra meget af det vi holdte af: venner og spontanitet. Men også væk fra alt det vi var trætte af: støj, fulde folk og bilos. Men vi har fået så meget mere, efter vores mening. Vi har kun 500 meter fra vores hovedør til havet, endnu højere til himlen og græs under tæerne. 

Pludselig tog alting fart, vores lejlighed var solgt med et snuptag, og vi havde købt bolig lidt væk fra meget af det vi holdte af: venner og spontanitet.
Laura & Ivan 25 / 26 år

Står I med nogle af de samme overvejelser som Laura og Ivan, kan I få inspiration her til at komme videre.

Indlæser...
Sådan håndterer vi COVID-19-situationen - læs mere her
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.