Gør sommerhuset attraktivt og salgsklart

Hvis du er ved at forberede boligen til salg, er der en række ting, du kan ordne, hvis du vil gøre processen bedre og hurtigere. Vi giver her de bedste 20 råd til at gøre boligen attraktiv og salgsklar.  

Mange af de effektive ændringer af boligen, som kan gøre den attraktiv for potentielle købere, kræver ikke det store arbejde af dig. Det handler først og fremmest om at justere på de dele af boligen, der påvirker atmosfæren og førstehåndsindtrykket.  

20 råd til et godt boligsalg

 1. Sæt en skarp pris i samarbejde med din ejendomsmægler. Din bolig får ekstra opmærksomhed, hvis prisen er konkurrencedygtige med lignende boliger i nærområdet.  
 2. Overvej at udbedre de værste fejl i tilstandsrapporten – fx K2 og K2’ere. De kan sætte en stopper for interesserede købere og kan i visse tilfælde udbedres for nogle tusinde kroner. 
 3. Udskift vinduer og døre, hvis boligen er af ældre dato. Det giver boligen en mere moderne atmosfære og kan medføre en lavere varmeregning.  
 4. Sørg for at udbedre de mest åbenlyse fejl på boligen, så førstehåndsindtrykket forbliver positivt. Klip hæk, slå græs og tjek at udendørsbelysning, ringeklokke og postkasse virker.  
 5. Ryd op i boligen – men stadig så der er sjæl  
 6. Mal indvendigt med lyse farver, der fremmer rumfornemmelsen 
 7. Foretag en hovedrengøring af huset og luft grundigt ud, så boligen står frisk og pæn. Luft også grundigt ud inden fremvisninger 
 8. Hold åbent hus så interesserede boligkøbere kan se huset – under coronavirus kan det foregå via FaceTime 
 9. Skab frit udsyn til den gode udsigt ved at fælde forvoksede træer eller buske. Men fæld ikke alle træer, da de er med til at give huset sjæl 
 10. Friske nye blomster skaber liv og atmosfære i boligens rum, og friske krydderurter i køkkenvinduet kan tilføre det ekstra touch 
 11. Fremhæv boligens identitet – fjern væg-til-væg gulvtæpper, hvis der gemmer sig et flot trægulv under 
 12. Ryd op i kælderen – undlad at den fremstår som et pulterkammer 
 13. Istandsæt kælderen, hvis den trænger til det. På den måde kan køber se muligheder for fx drengerum, vaskerum eller værksted – det giver stor værdi til et hus 
 14. Vær ærlig over for interesserede købere – læg ikke skjul på eventuel fugt eller at malingen er sluppet. Det styrker købers følelse af købsprocessen.  
 15. Puds vinduerne, så lyset reflekteres flot ind i boligen 
 16. Fjern kalk og smuds på fliser, håndvask og toilet. Køb også gerne et nyt badeforhæng. Fedt og snavs er hjælper ikke ligefrem på købers indtryk af boligen 
 17. Mal umoderne fliser fra 70’erne i et mere neutral og lys farve 
 18. Mal hoveddøren, hvis den trænger. Den er noget af de første, køber lægger mærke til 
 19. Få fixet løse dørhåndtag, døre der ikke kan lukke nemt o. lign.  
 20. Negligér ikke havens betydning – mange kigger netop på hus for at få den have, de aldrig før har haft 

Husk, at førstehåndsindtrykket er så enormt vigtigt.

Store dele af købers glæde for din bolig kan opstå i løbet af det første minut af fremvisningen. Spørg derfor dig selv om følgende: Virker boligen lys eller mørk? Virker der trangt eller stort og rummeligt? Og er indretningen rodet eller pæn? Spørg eventuelt venner af familien, der lidt bedre kan se huset ”gennem andres øjne”.  

Bestil en gratis salgsvurdering allerede i dag

Bestil en gratis salgsvurdering

Brug for rådgivning?

Der er uendeligt mange ting at tage stilling til, når man flytter hjemmefra og ikke mindst sin bolig situation.

 
Hvis du har brug for rådgivning om hvad der passer bedst til dig, kan du altid ringe til din lokale mægler. Vi kan hjælpe med både ejerbolig, andelsbolig og leje bolig og de omkostninger der hører til.

Find mægler
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.