Gør sommerhuset attraktivt og salgsklart

Hvis du er ved at forberede boligen til salg, er der en række ting, du kan ordne, hvis du vil optimere salgsprocessen. Vi giver her de bedste 20 råd til at gøre boligen attraktiv og salgsklar.

Mange af de effektive ændringer af boligen, som kan gøre den attraktiv for potentielle købere, kræver ikke det store arbejde af dig. Det handler først og fremmest om at justere på de dele af boligen, der påvirker atmosfæren og førstehåndsindtrykket.  

20 råd til et godt boligsalg

 1. Sæt en skarp pris i samarbejde med din ejendomsmægler. Din bolig får ekstra opmærksomhed, hvis prisen er konkurrencedygtige med lignende boliger i nærområdet.  
 2. Overvej at udbedre de værste fejl i tilstandsrapporten – fx K2 og K3’ere. De kan sætte en stopper for interesserede købere og kan i visse tilfælde udbedres for nogle tusinde kroner. 
 3. Udskift vinduer og døre, hvis boligen er af ældre dato. Det giver boligen en mere moderne atmosfære og kan medvirke til en lavere varmeregning.  
 4. Sørg for at udbedre de mest åbenlyse fejl på boligen, så førstehåndsindtrykket forbliver positivt. Klip hæk, slå græs og tjek at udendørsbelysning, ringeklokke og postkasse virker.  
 5. Ryd op i boligen – men stadig så der er sjæl.  
 6. Mal indvendigt med lyse farver, der fremmer rumfornemmelsen. 
 7. Foretag en hovedrengøring af huset og luft grundigt ud, så boligen står frisk og pæn. Luft også grundigt ud inden fremvisninger. 
 8. Hold åbent hus så interesserede boligkøbere kan se huset – enten fysisk eller via FaceTime 
 9. Skab frit udsyn til den gode udsigt ved at fælde forvoksede træer eller buske. Men fæld ikke alle træer, da de er med til at give huset sjæl. 
 10. Friske nye blomster skaber liv og atmosfære i boligens rum, og friske krydderurter i køkkenvinduet kan tilføre det ekstra touch. 
 11. Fremhæv boligens identitet – fjern væg-til-væg gulvtæpper, hvis der gemmer sig et flot trægulv under. 
 12. Ryd op i kælderen – undlad at den fremstår som et pulterkammer. 
 13. Istandsæt kælderen, hvis den trænger til det. På den måde kan køber se muligheder for fx drengerum, vaskerum eller værksted – det giver stor værdi til et hus. 
 14. Vær ærlig over for interesserede købere – læg ikke skjul på eventuel fugt eller at malingen er sluppet. Det giver køber klarhed og tryghed i købsprocessen.  
 15. Puds vinduerne, så lyset reflekteres flot ind i boligen. 
 16. Fjern kalk og smuds på fliser, håndvask og toilet. Køb også gerne et nyt badeforhæng. Fedt og snavs hjælper ikke ligefrem på købers indtryk af boligen. 
 17. Mal umoderne fliser fra 70’erne i et mere neutral og lys farve. 
 18. Mal hoveddøren, hvis den trænger. Den er noget af de første, køber lægger mærke til. 
 19. Få fixet løse dørhåndtag, døre der binder o.lign.
 20. Negligér ikke havens betydning – mange kigger netop på hus for at få den have, de aldrig før har haft 

Husk, at førstehåndsindtrykket er enormt vigtigt.

Store dele af købers glæde for din bolig kan opstå i løbet af det første minut af fremvisningen. Spørg derfor dig selv om følgende: Virker boligen lys eller mørk? Virker der trangt eller stort og rummeligt? Og er indretningen rodet eller pæn?

Spørg eventuelt venner af familien, der lidt bedre kan se huset ”gennem andres øjne”. Du kan også bestille en salgsvurdering med det samme.

Bestil en gratis salgsvurdering

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.