Hvordan udvikler boligmarkedet sig?

Hvis du har mistet din partner, overvejer du måske at sælge boligen og flytte i noget mindre. Derfor er det interessant for dig at vide, hvordan boligmarkedet udvikler sig. På kort sigt kan man opleve prisudfald i begge retninger. På lang sigt er boligmarkedet kun gået én vej – opad. 

Blandt de vigtigste faktorer for dansk økonomi er boligmarkedets udvikling. Gensidigt afspejles det også boligpriserne, hvis den økonomiske situation pludselig ændrer sig. Det så vi især under finanskrisen i 2008 – og senest under nedlukningen af samfundet i forbindelse med det globale udbrud af coronavirus i 2020.

Et meget relevant spørgsmål er derfor: Hvornår det ideelle tidspunkt er til at købe bolig?

På den korte bane kan det være et svært spørgsmål at besvare entydigt. Men tager man et langsigtede blik på boligmarkedet, har historien vist, at købet af bolig i gennemsnit er en din investering. 

Ejerlejligheder og villaer

Markedet for ejerlejligheder og villaer er steget pænt de seneste år.

Ser vi nærmere på de seneste tre år, er kvadratmeterpriserne for ejerlejligheder steget med ca. 15 pct. i perioden september 2017 til sommeren 2020.

Markedet for villaer og rækkehuse viser ligeledes gode takter. Her er kvadratmeterpriserne steget med ca. 12 pct. i samme periode.

Det viser tal fra Boligsiden.dk.

Boligmarkedets udvikling siden finanskrisen

I løbet af 2008-2009 så man prisfald på boligmarkedet på helt op til 15 pct. for villaer og over 20 pct. for ejerlejligheder. Men siden da er huspriserne i Danmark generelt steget pænt med mellem 2-12 pct. i perioden 2010-2020. Senest har coronavirussen især sat ekstra gang i den positive prisudvikling på sommerhusmarkedet.
 
Hvordan eventuelle udsving og prisfald på boligmarkedet vil påvirke din boligøkonomi, afhænger af hvor hårdt du har sat dig økonomisk i huset.
 
Sætter du dig dyrt, vil udsving på boligmarkedet potentielt også kunne ramme hårdere, hvorimod din sikkerhedsmargen er større, hvis du ikke har sat alle parametre på øverste trin.
 
Kontakt din nærmeste Nybolig-mægler for at blive klogere på, hvilken bolig der er bedst for dig.

Kontakt din lokale Nybolig-mægler

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.