Kom godt videre

Det er hårdt at miste sin partner. Det behøver dog ikke også at være hårdt at komme videre til en ny bolig, der passer bedre til den nye hverdag. Hos Nybolig kan vi hjælpe dig godt videre i en svær tid. 

Dine muligheder for at finde en ny bolig afhænger i høj grad af din økonomiske situation. Derfor vil det først og fremmest være relevant at undersøge, hvor stor din økonomiske formue er, og hvor meget du eventuelt kan låne for, hvis du fx påtænker at købe en mindre lejlighed.

Hvad du kan låne afhænger af boligtypen, prisen på boligen, din opsparing, lånets løbetid og eventuel valg af afdragsfrihed.

Kravet til egenfinansiering af boliglån i Danmark er minimum 5 pct. Så skal du låne 3,5 mio. kr., skal du altså selv kunne stille med minimum 175.000 kr.

Vil du vide, hvor meget du kan låne for?

Prøv Nykredits låneberegner

Hvor skal jeg bo?

Beliggenhed er i mange tilfælde en afgørende faktor i boligsøgningen. Det gælder ikke mindst, hvis du har mistet din partner, og behøvet for støtte eller familiær nærhed kan have vokset sig større.

Det kan fx være, at du ønsker at bo tættere på børn og børnebørn, så du kan hjælpe familien og samtidig får fyldt hverdagen op med social aktivitet og oplevelser. Her kommer en række særkender ved at vælge forskellige boligformer.

Central lejlighed 
Hvis din førsteprioritet er at bo centralt, kan en andels- eller ejerlejlighed oftest bedst betale sig. Et hus vil ofte være dyrt eller ligefrem svært at finde – særligt i de store danske byer. 

Forstad 
Den samme investering kan ofte række lidt længere i forstæderne, hvor lejlighed i stedet kan erstattes af et mindre hus. Der vil dog være større faste udgifter til boligen, transport, vedligeholdelse mm. Samtidig kan det være relevant for dig at overveje, om et hus er det bedste valg for dig, hvis du har udsigt til at skulle bo og vedligeholde huset på egen hånd. 

Uden for forstaden
Uden for forstæderne kan samme investering ofte række til et større hus. En større bolig målt på grundareal kan dog også skubbe grundskylden opad. Ligesom for valget af et lille hus i forstæderne vil det være relevant at overveje, om et hus er det bedste valg for dig. Samtidig kan afstanden til pårørende eller daglige gøremål være længere og dermed mere omfattende.

Se alle boliger til salg hos Nybolig

Hvilken boligtype?

Boligkøb er en af de største økonomiske valg, man træffer i livet. Derfor er det vigtigt, at du finder den løsning, der passer bedst til dig og din økonomi. Det handler både om boligen men også om det liv, du ønsker at leve i tiden efter at have mistet din partner.

Andelsbolig
Køb af andelsbolig finansieres typisk gennem et banklån med variabel rente, og lånerenten er ofte lidt dyrere end ved et klassisk realkreditlån. Køber du en andelsbolig, betaler du afdrag på banklånet til din bank og desuden en boligafgift til andelsforeningen – størrelsen på sidstnævnte afhænger af foreningens låneregler.

Som ejer af en andelsbolig bliver du medlem af andelsboligforeningen. Her står alle medlemmer for den ydre vedligeholdelse, mens du selv har stor bestemmelse over indretning og vedligeholdelse af lejligheden indvendigt.

Hus og ejerlejlighed 
Køber du hus eller ejerlejlighed, har du mulighed for at finansiere størstedelen af boligen gennem et realkreditlån, hvor renten er lavere end ved et banklån. Fordelen ved et realkreditlån er også, at du har mulighed for at omlægge lånet, hvis renten ændrer sig.

Den økonomiske fordel ved et realkreditlån er, at du oparbejder friværdi, ligesom du måske allerede har gjort, hvis du tidligere har boet i hus eller ejerlejlighed.

Som boligejer står du selv for al vedligeholdelse – ude og inde. I tillæg hertil er udgifterne til ejendomsskat, forsikring, strøm og varme typisk også større. Køber du ejerlejlighed, betaler du typisk til en ejerforening, som står for den fælles ydre vedligeholdelse af ejendommen, mens du selv står for lejlighedens indre.

Brug for rådgivning?

Der er uendeligt mange ting at tage stilling til, når man flytter hjemmefra og ikke mindst sin bolig situation.

 
Hvis du har brug for rådgivning om hvad der passer bedst til dig, kan du altid ringe til din lokale mægler. Vi kan hjælpe med både ejerbolig, andelsbolig og leje bolig og de omkostninger der hører til.

Find mægler
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.