Skal vi bo tæt på hinanden som fraskilte?

Som fraskilt har du nok tænkt over, hvor du skal lede efter ny bolig – særligt hvis du har børn med din fraskilte partner. Valget af ny bolig bør altid være baseret på ønsker og behov. Men er der børn i familien, kan det være en god idé, at der ikke er langt at rejse for børnene.

Det kan nok næppe undgås, at hverdagen bliver lidt mere omstændig for børnene, når skilsmissen rammer. Men som forældre kan I gøre jeres for at gøre den nye hverdag nemmere for de små. 

I 70 pct. af alle skilsmisser sker det, at den ene part flytter, mens den anden bliver boende i boligen, viser tal fra Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet. Derfor kan det være fornuftigt for den flyttende part at overveje, hvor langt væk fra den oprindelige bolig man leder efter ny bolig.  

Er børnene små, er det især hensynet til skole, fritidsaktiviteter, venner og en nem hverdag, der bør stå forrest. På den måde kan du mindske de i forvejen store konsekvenser for børnene mest muligt.

Går børnene i udskolingen eller på en ungdomsuddannelse, kan de have nemmere ved at acceptere en hverdag, hvor der er lidt længere mellem mor og far. 

Har I som forældre fælles forældremyndighed, og I er enige om barnets bopæl, kan I selv indbyrdes aftale, hvem af jer barnet skal have bopæl hos. 

Find din næste bolig hos Nybolig

Flere hensyn spiller ind

Hvis du er den part, der står over for at flytte, kan tanken om at bo alt for tæt på din ekspartner godt være svær – især hvis han eller hun har fundet en ny partner.

Spørgsmålet om afstanden mellem de to huse vil derfor altid være et afhængig af, hvad der fungerer for jer. Oplevelsen af det nye hjem og beliggenheden skal både føles rigtigt for børnene og for dig som voksen.

Vælger du at flytte et stykke væk fra den oprindelige bolig, kan det være fornuftigt at have bedsteforældrene med i tankerne. Måske hverdagen kan blive nemmere for børnene, hvis de ved, at bedsteforældrene er i nærheden.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.