Tænk på børnene

Skilsmisser er hårde for voksne. Men bruddet mellem mor og far kan sætte sig endnu dybere hos barnet. Overvej derfor, hvordan du inddrager børnene, når familien rammes af skilsmisse, og der udsigt til at skulle flytte. 

Pludselige ændringer i hverdagen opleves ofte langt stærkere af børn end af voksne. Derfor er det særligt vigtigt at have fokus på børnene, når familien rammes af en skilsmisse.  

Som forælder kan du gøre dit for at forberede børnene på, hvilken betydning skilsmissen kan få for hverdagslivet og deres opfattelse af hjem. Her er nøgleordet inddragelse – og graden af inddragelse afhænger selvfølgelig meget af barnets alder. 

Er der fx tale om mindre børn, kan du snakke med børnene om, hvordan de kunne tænke sig at bo, så de stadig har mulighed for at se den anden forældre og måske kan fortsætte i den samme skoleklasse. 

Er der tale om ældre børn, kan du prøve at dele din forestillinger med den unge om, hvilken bolig der kunne være ideel. Ligger det fx i kortene, at din teenagedatter eller -søn snart skal flytte hjemmefra, kan det måske være oplagt for dig at flytte i lejlighed, når du ikke behøver så meget plads.

Ønsker du hjælp til at købe ny bolig?

Bliv klogere på Køberrådgivning

Ny hverdag med nye rutiner

En ny hverdag, hvor mor og far pludselig bor fra hinanden, betyder også nye rutiner for børnene. Prøv derfor at lægge en god plan sammen med din partner og børnene, hvor I snakker om, hvad der kan fungere godt i jeres familie. 

Skal I fx skiftes til at have børnene med et fast interval af dage? Og hvem skal have børnene i hvilken weekend? Her spiller nye bopæle, transportmuligheder og afstand til skole og fritidsaktiviteter en rolle. 

Det kan også være, at du endnu er usikker på, hvor du skal bo. Nyboligs mæglere kan hjælpe dig godt videre til en bolig, der passer til dine nye behov.

Kontakt din lokale Nybolig-mægler

Den gode samtale med børnene

Det er aldrig nemt at skulle fortælle ens børn, at man skal skilles. Men vil du skabe gode og trygge rammer for børnene, kan du lade dig inspirere af følgende råd.

Gode råd til samtalen

  • Vær ærlig om skilsmissen – men del kun nødvendige detaljer 
  • Fortæl om skilsmissen sammen med din partner, så børnene kan se, at I står sammen om beslutningen 
  • Fortæl, at det ikke er barnets skyld
  • Diskutér kun praktikaliteter og økonomi uden børnenes tilstedeværelse
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.