Skilsmissen fører til nye behov

Købet af en ny bolig er blandt de store beslutninger i livet. Når du som skilt skal lede efter ny bolig, kan der være forskellige behov til den nye bolig, alt efter om du er alene, eller om du har børn, der på skift skal bo hos dig og din ekspartner.  

Nogle skilsmisser foregår fredeligt og roligt, mens andre sker som et pludseligt brud. Uanset hvad er det dog unægteligt en begivenhed, der fører til nye boligbehov for mindst denne ene i forholdet. 

I 70 pct. af tilfældene sker det, at den ene part flytter, mens den anden bliver boende i boligen. Det viser tal fra Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet. Flytningen sker typisk til en midlertidig bolig som fx sommerhus eller lejelejlighed og derefter senere til en anden mere stabil boligform. 

Børnene spiller en rolle

Hvis I som skilt par har stifter familie og fået børn, vi børnene nok være en væsentlig faktor i beslutningen om, hvor den nye bolig skal ligge. 

Som fraskilt med børn kan det give god mening at søge bolig i den umiddelbare nærhed af den tidligere bolig, så børnene ikke har alt for langt at pendle, når turen går til henholdsvis mor og far. Det vil også gøre bruddet nemmere for børnene, hvis man finder bolig i nærheden, idet børnene så kan fortsætte i den samme skole, beholde de samme gode venner og fortsætte i samme sportsklub. 

Bliver du skilt fra din ægtefælle uden en ny partner, kan det i mange tilfælde give mening at flytte i en mindre bolig, hvis du fx har boet i hus tidligere. På den måde kan du mindske boligudgifterne, samtidig med at du oplever fleksibiliteten ved at bo i fx leje- eller andelslejlighed i en kortere periode - frem til du finder noget mere fast. 

Bliver du derimod skilt og går over i en nyt forhold umiddelbart direkte efter, kan det sagtens give mening at kigge på hus med din nye partner, da to indkomster til husholdningen i de fleste tilfælde giver det nødvendige økonomiske råderum.

Ønsker og behov til en bolig efter en skilsmisse er selvfølgelig altid individuelle, og det økonomiske råderum kan variere fra person til person. Ovenstående er eksempler, og det vil derfor altid være en god idé at tale med din lokale mægler om din konkrete situation.

Kontakt din lokale Nybolig-mægler

Tre gode råd til boligskiftet ved en skilsmisse

  1. Aftal hvem der bliver i huset, og hvem der flytter ud. Få også tidligt overblik over, hvem der betaler hvad i processen, så uenigheder forebygges. Inddrag med fordel en advokat.
  2. Kontakt jeres bankrådgiver for at få lagt en plan for jeres nye økonomiske situation.
  3. Indgå en dialog med jeres ejendomsmægler, og få rådgivning om, hvordan boligen kan optimeres frem mod et salg, hvis ingen af jer bliver boende.
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.