Side 1 af 13

Huse til salg i Viborg

Viborg ligger centralt i Midtjylland og har 40.621 indbyggere (2018). Viborg er en af Danmarks ældste byer, hvis oprindelse kan dateres helt tilbage til år 900-1000 i oldtiden. Viborg hører til Viborg Kommune, hvor der bor 96.883 indbyggere (2018). Denne kommune blev i 2012 kåret som årets Idrætskommune og Årets Ungdomskommune. Viborg Kommune er desuden Danmarks største arealmæssigt næstefter Ringkøbing-Skjern Kommune. Med et rækkehus eller hus i Viborg er du derfor sikret udvikling på alle fronter, hvad enten det gælder faciliteter og attraktioner for børn eller voksne.
I Viborg finder du også en masse hyggelige aktiviteter, historiske steder, seværdigheder og attraktioner for personer i alle aldre.
Med en bolig i Viborg er du derfor garanteret et hjem nær en masse oplevelser for både store og små.

Bolig i Viborg – Byen rig på historie og kultur

Det påstås, at den første bydannelse i Viborg fandt sted allerede i slutningen af 900-tallet og begyndelsen af 1000-tallet. I 1000-tallet blev Viborg udnævnt som hovedtingsted i Nørrejylland fra Knud den Stores tid. En af landstingets funktioner var blandt andet at godkende den nyvalgte konge. Den første kongehyldning, der menes at have fundet sted på Viborg Landsting, skete i 1027, hvor Hardeknud blev udnævnt som konge. Den sidste hyldning fandt sted i 1657 af kong Christian den 5. Dog blev der indført enevælde og et arvekongedømme i 1660, hvilket var afslutningen på hyldningerne af de udnævnte konger i landstingene. Landstinget blev herefter nedlagt i 1806, da den havde mistet en stor del af sin indflydelse og derfor kun fungerede som en domstol. I dag har Vestre Landsret hovedsæde i Viborg overtaget landstingets rolle, da den menes at have et levn fra det forhenværende landsting.

Viborg er i dag en by rig på lokale seværdigheder, historiske steder og grønne parker. Viborg rummer desuden adskillige museer, heriblandt Viborg Museum, som er et kulturhistorisk lokalmuseum, Skovgaard Museet, der har udstillinger af danske kunstnere fra guldalderen, samt Viborg Kunsthal, der har store samlinger af en masse samtidskunst.
Hvis du er til grøn og smuk natur, kan du også vælge at besøge Nytorvet, som er Viborgs geografiske midtpunkt, Latinerhaven, som er en skøn, grøn oase i midten af Viborgs gamle bydel eller Borgvolden, som er en del af det middelalderlige voldanlæg, samt meget andet, der bærer præg af byens lange historie og smukke natur.

Når der er tid til udfoldelse og spændende ture med familien, kan du også tage på opdagelse i Viborg by, der rummer mange muligheder for indkøb og shopping i byens hyggelige gågader i midtbyen. Her finder du også adskillige specialbutikker, restauranter og cafeer, der byder ind til hyggelige stunder med familien, venner eller bekendte. Byen byder således på et hav af kultur- og naturberigelser samt et pulserende byliv med oplevelser for både store og små.

Find huse til salg i Viborg hos Nybolig

Er du på udkig efter huse til salg i Viborg? Hos Nybolig giver vi dig en oversigt over alle vores huse til salg, hvilket giver dig et konstant overblik over købsklare huse til salg i Viborg. Vi rådgiver desuden om dine lånemuligheder, så du kan finde frem til drømmehuset, der lever op til dine ønsker, behov og økonomiske situation.

Lyder en bolig i Viborg som noget for dig, så kontakt din lokale Nybolig allerede i dag. Vi giver dig de bedste forudsætninger for at finde dit drømmehus i Viborg baseret på dine ønsker, behov og økonomiske situation. Vi kan derfor hjælpe dig med at realisere dine boligdrømme.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.