Når jobbet styrer boligbehovene

En pludselig og unik jobmulighed kan betyde, at du skal flytte. Men hvordan klarer du bedst overgangen til et nyt job?

Et nyt job kan i sig selv være en stor mundfund. Og betyder jobbet at du skal flytte fra din nuværende bolig, kan skiftet virke ekstra omfattende. Men hvis du deler forløbet op i mindre bidder, kan det gøre processen mere overskuelig. 

Først leje - så køb

Er du eksempelvis bosat i Aarhus og ønsker at flytte til København, fordi drømmejobbet er muligt der? Så kan det måske bedst svare sig for dig at finde en lejelejlighed i et par måneder og dernæst købe fast ejendom i form af hus, ejerlejlighed eller andelsbolig. 

Læs også: Hvilken boligtype er bedst?

Fordelen, ved at leje sig ind, er, at du nemt og hurtigt kan komme på plads i den nye by. Nå job og den nye hverdag falder på plads, kan du dernæst i ro og mag lede efter den rette bolig.

Job til din partner

Flytter du sammen med en partner, er det også relevant at undersøge, hvilke muligheder din partner har for at finde nyt job. Visse brancher er lette at finde beskæftigelse inden for, mens det kan være betragteligt sværere inden for fx meget specialiserede fagområder. 
 
Snak med din partner om, hvordan den nye hverdag kan se ud for jer, og om hvad der skal til, for at I begge føler jer tilpas med at flytte. Tryghed og sikkerhed i processen er det vigtigste, når man tager et stort spring ud i noget nyt. 
 
Ønsker du at høre, hvordan Nybolig kan hjælpe?

Kontakt din lokale Nybolig-mægler

En virtuel og fleksibel arbejdsplads

Det, at flytte langt efter et job, kan også betyde, at du flytter langt væk fra familie og venner. Derfor kan det også være relevant at undersøge, hvilken fleksibilitet det nye arbejde giver mulighed for. Senest har coronaviruspandemien vist, hvordan Teams-møder og virtuelle fredagsbarer nærmest blev den nye normal.

Det kan være, at din nye arbejdsplads er åben for, at du i perioder arbejder fra distancen, så du har nemmere ved at holde kontakten til familien og venner. Den klassiske forestilling om, at arbejde er lig med fysisk tilstedeværelse er blevet tryktestet, og mange arbejdspladser har nok fået øjnene op for, at hjemmearbejde kan være både produktivt og givende for den enkelte medarbejder.

I den første tid i et nyt job kan det dog være smart at være fysisk tilstede det meste af tiden, så man får en god forståelse af den nye arbejdsplads, lærer kollegaerne at kende og ikke mindst ens arbejdsopgaver.

Se alle boliger til salg

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.