Side 1 af 2

Ejerlejlighed – Viborg

Viborg er en af de ældste byer i Danmark og er med sine 40.621 indbyggere (2018) hovedbyen i Viborg Kommune. Viborg er især kendt for sin kulturrige historie og er omgivet af en fantastisk natur. Med en ejerlejlighed i Viborg er du ikke blot sikret en lejlighed nær kultur og natur men ligeledes en by med en charmerende bymidte, der byder på alt, hvad hjertet måtte begære.

Ejerlejlighed i Viborg – Tæt på historie og fremtid

Der er fundet arkæologiske beviser for, at bydannelsen af Viborg fandt sted i slutningen af 900-tallet og begyndelsen af 1000-tallet. Navnet er tidligere blevet stavet som Wiborg, Wybærgh, Wiburgh m.m. og blev omtalt som Wibergis på latin. Wibergis hentyder til et sted, der er blevet indviet til gudsdyrkelse og til byen høje beliggenhed. Viborg betyder derfor ”det hellige sted på bakken”.

Bydannelsen skete i første omgang ved at én eller flere store gårde fra vikingetiden blev udstykket til mindre parceller, hvor byens kerne tog udspring. I begyndelsen af 1100-tallet blev der opført en domkirke og byen blev, i forbindelse med stridighederne mellem Svend, Knud og Valdemar, befæstet med både en vold og en grav.

Herefter har byen oplevet en stille og rolig udvikling og opbygning i forbindelse med opførelsen af kirker og klostre i området. Denne udvikling af bybilledet blev dog sat under pres i både 1501 og 1567 grundet store brande i byen.
Værst gik det dog d. 25. juni, 1726 efter en stor brand fik ødelagt den østlige del i løbet af få dage. Domkirken, Sortebrødre Kirke og rådhuset blev jævnet med jorden og det tog lang tid, før byen genfandt sin styrke igen. Byen, der havde haft 4-5.000 indbyggere i middelalderen, havde blot under 2.000 indbyggere i midten af 1700-tallet.

Viborg – En by med både historie, kultur og natur

Viborg er en by, der har noget for enhver smag. Der er både historiske bygninger og området, gamle byggerier, kulturoplevelser og skøn natur.
Naturområderne i Viborg er helt fantastisk og du kan eksempelvis tage i Asmild Klosterhave og opleve en smuk have med planter fra 1100 til 1400-tallet. Hvis du har lyst til at opleve flere haver, kan du derudover besøge Digterparken, Latinerhaven eller gå en tur omkring Viborg Søerne.

Du kan besøge Brostrøms Minde, der er et mindesmærke til ære for gartner, Carl Jacobson Brostrøm eller tage en tur i det kuperede terræn i Dollerup Bakker og nyde den smukke udsigt til Hald Sø. Derudover kan du tage en tur i Kongenshus Mindepark og nyde det 1200 hektar store hedeområde med skøn natur og fantastiske omgivelser.

Er du til kunst og kultur kan du tage på det skønne Skovgaard Museum, besøge Viborg Kunsthal eller måske tage på en unik tur rundt i Viborg med ølsmagning hos Viborg Bryghus.

Vi viser alle de aktuelle ejerlejligheder til salg i Viborg og hvis du går rundt med en drøm om at flytte til Viborg, kan du besøge din lokale Nybolig.
Vi er altid klar til at hjælpe og rådgive dig omkring dine boligdrømme.

 

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.