Side 1 af 14

Huse til salg – Kolding

Kolding er en fjordby i den sydlige del af Jylland og er med sine 60.508 (2018) indbyggere den 7. største by i Danmark. Kolding er desuden hovedbyen i Kolding Kommune, der hører til Trekantområdet, som dækker over Vejle Fjord, Kolding Fjord og Lillebælt, i Region Syddanmark.

Med et hus i Kolding kan du komme helt tæt på naturen med store landskaber og skovområder, kyster og strande samt et rigt dyreliv med flere beskyttede dyrearter. Her kan du også opleve en historisk kultur, der stammer helt tilbage fra middelalderen, flere kulturelle seværdigheder, et rigt idræts- og foreningsliv samt et pulserende byliv med hyggelige gågader.
Kolding by er derfor ideel for børnefamilier og par, der har et ønske om at slå sig ned i en rolig by med harmoniske og naturskønne omgivelser.

Rækkehus eller hus i Kolding - Tæt på natur og kultur

Kolding by har noget for enhver smag. Den gamle Kongeby er en af Sydjyllands mest charmerende og historiske byer, hvor du kan udforske smukke naturområder med ådale, højdedrag og landeveje med rig mulighed for at gå på opdagelse med familien både til fods, til vands og på cykel.
Du kan blandt andet besøge Marielundskoven og Kolding Fjord eller nyde sommeren nær de smukke strande omkring Kolding, der ligger tæt på byen.

Kolding er med sandsynlighed opstået i slutningen af 1100-tallet  og kan derfor fejre sin 750-års fødselsdag i 2018. Siden middelalderen har Kolding været en kongelig residensby, og Koldinghus Slotsruin, som er Jyllands eneste tilbageværende kongeborg, er til stadighed et kendt vartegn i den jyske by.
Det flotte restaurerede Kongehus knejser højt og flot over Kolding by, og du kan med rette besøge det, hvis du har et ønske om at engagere dig i byens lokale historie.
Med Koldings centrale placering i Danmark har handel og eksport altid været en vigtig del af byens udvikling. Kolding Å fungerede blandt andet som toldgrænsen mellem Kongeriget og Hertugdømmerne sydpå i adskillige år. Siden slutningen af 1800-tallet har Kolding således haft stor fremgang og er stadig den dag i dag en betydningsfuld handels- og erhvervsby i den sydjyske region.

Kolding – En by med mange muligheder for børnefamilier

Kolding rummer mange gode muligheder for familier med børn og par, der har drømme om at slå sig ned med et hus i Kolding. Sammen med din familie kan du blandt andet besøge byens store legeplads ’Legeparken’, Slotssøbadet, Geografisk have, hvor du kan klappe geder, eller prøve aktiviteterne på Kolding Bibliotek, når tiden byder til det.

I Kolding Kommune er der desuden flere folkeskoler at vælge imellem, hvis du har børn og planlægger at flytte i et hus i Kolding. Flere målinger har bl.a. vist, at Kolding Kommunes folkeskoler klarer sig rigtig godt sammenlignet med landets andre folkeskoler. Overvejer du at flytte til et hus i Kolding, og har du børn i skolealderen? Så er Kolding by derfor ideel at bosætte sig i, da der her er stort fokus på børnenes faglige læring og personlige udvikling.
Der er også flere muligheder for at videreuddanne sig i den store sydjyske by. Du kan blandt andet tage en uddannelse på Kolding Tekniske Skole, Designskolen Kolding eller en videregående uddannelse på International Business Collage (IBC) i Kolding. Der er desuden også mange gode erhvervsmuligheder både inden for Kolding by og i de andre omkringliggende byer.

Er du på udkig efter huse til salg i Kolding? Så kan du tage fat i din lokale Nybolig. Vi er altid klar til at hjælpe dig med at få realiseret dine drømme om en bolig i Kolding.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.